22-03-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Op bezoek bij Shimano

Twee weken terug waren wij uitgenodigd om persoonlijk kennis te maken met het nieuwe Europese hoofdkantoor van Shimano in Eindhoven. We werden vriendelijk ontvangen door het aanwezige Shimano-team en mochten eigenlijk gelijk vanaf de start al langzaam kennis maken met het pand. Het kantoor biedt plaats aan Shimano’s Europese teams voor product coördinatie, sales, marketing, quality control, finance, legal, IT en HR. Tevens zal hier ook de productontwikkeling voor het fietsonderdelen- en -accessoiresmerk PRO plaatsvinden.

Shimano

Ondanks dat het pand net uit de grond is opgerezen zie je gelijk allemaal Shimano-invloeden. Van de mooi ten toon gestelde Dura Ace groepset tot de hengelsport en roeisport. Hierdoor krijg je toch echt wel het gevoel dat je bij Shimano te gast bent. Echter gaf onze gids aan dat dit nog maar het begin is en dat uiteindelijk heel het pand Shimano moet uitstralen en ademen.

Shimano-Dura-Ace

Het pand is ingericht volgens de ‘nieuwe-methode’ en beschikt over flexibele werkplekken en projectruimtes, waardoor vaste werkplekken beperkt worden tot een minimum. Verder moet de omgeving (de High Tech Campus in Eindhoven) de medewerkers inspireren om te werken aan de ontwikkeling van innovatieve producten.

Shimano-hoofdkantoor

Door gebruik te maken van nieuwe materialen en te voldoen aan de moderne eisen, wanneer het tot nieuwbouw aankomt, voldoet het pand volledig. Zonnepanelen zijn geplaatst om het energieverbruik enigszins op te vangen en op deze manier wordt er ook aan de toekomst gedacht. Verder is zoals eerder gezegd geen vaste werkverdeling terug te vinden, werknemers hebben dus geen vaste werkplekken en dient de kruisbestuiving van kennis niet alleen op de campus plaats te vinden, maar ook intern.

Shimano-hoofdkantoor-2

Onze indruk

Het nieuwe Europese hoofdkantoor van Shimano heeft door zijn locatie en opzet een uniek karakter, waardoor de kennis niet alleen extern positief beïnvloed wordt, maar ook intern. Hierdoor kan de knowhow die Shimano bezit over de drie klusters sneller verspreiden. Verder straalt de gehanteerde werkwijze een open karakter uit en kunnen wij alleen maar vooruitkijken naar de volgende ontwikkelingen die Shimano ons gaat brengen.

Shimano-hoofdkantoor-3

Shimano – Cycling

Shimano weet hoe belangrijk sport voor de mens is, het geeft een heerlijk gevoel om met iets bezig te zijn waar je helemaal in opgaat. Passie is hierbij het sleutelwoord en is enorm belangrijk binnen de bedrijfsvoering van Shimano. Het Japanse bedrijf probeert haar producten dusdanig te ontwikkelen dat jij je alleen nog maar zorgen hoeft te maken om de bijzaken van jou sport. Het huidige portfolio van Shimano bestaat momenteel uit de hengelsport, mountainbiken en wielrennen.

Dura-Ace Di2 

De afgelopen jaren hebben de professionals al uitvoerig kennis kunnen maken met het elektronisch schakelen. Shimano levert deze techniek nu ook voor de veeleisende wielrenner. Je kan kiezen voor de Dura Ace of de voordeligere Ultegra groep. Nog niet zo lang geleden vertrok een peloton van verschillende media kanalen naar Spanje om de Dura-Ace Di2 groep is grondig onder handen te nemen. Het voornaamste voordeel van deze elektrische groep? Snelheid!

Voor meer informatie over de Dura-Ace Di2 klik je hier.

 van