02-10-2013 - Surfen, Nieuws

“Op De Neus” laat op zich wachten

In 2012 organiseerde een aantal longboard liefhebbers in samenwerking met de HSA de eerste editie van “Op de Neus.” Dit was een groot succes mede door de prachtige longboard condities en 40 deelnemers uit heel Nederland. Helaas laten de ideale weersomstandigheden voorlopig nog op zich wachten.

Op de Neus gaat namelijk alleen door met dé perfecte longboard condities. De wachtperiode van augustus en september is inmiddels bijna verlopen, voorlopig zal oktober dan ook nog open worden gehouden als alternatief. Mocht oktober ook niet de ideale omstandigheden bieden dan wordt het event doorgeschoven naar 2014. De wedstrijd zal pas 1 a 2 dagen van te voren aangekondigd worden, houd hiervoor de website van HSA in de gaten.

Tijdens de wedstrijd zal er gestreden worden, mannen en vrouwen gemixt, om de titel “Neerlands beste Noserider”. Tijdens de heats wordt er alleen gejureerd wie het langst en het mooist de neus berijdt. De jury bestaat uit een aantal surfers die op dat moment geen heat surfen. Zo wordt het dus een hele interactieve wedstrijd, waarbij alle surfers betrokken worden bij het verloop. Voorlopig is het afwachten of het event nog door zal gaan, maar om de tijd te doden kan je alvast even de teaser checken.

[vimeo id=”74316165″]

 

 

 van