28-06-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Open Zandvoorts Kampioenschap jeugdfreestyle groot succes!

Afgelopen zaterdag waren de omstandigheden optimaal voor het Open Zandvoorts Kampioenschap jeugdfreestyle (OZK by House of Marley). De windcondities waren perfect, met een windkracht tussen de 20 en 22 knopen trapten de jongens tot 16 jaar de eerste heats van 4 af. Na de jongens finale was het de beurt aan de heren tm 20 en dames. Naast de wedstrijden die werden gevaren was er genoeg te doen voor publiek en deelnemers, o.a. een test-event van V/D Berg Surf waar men de laatste snufjes kon zien en voelen. 

Foto’s: Watersportspic (aangeleverd)

De 38 deelnemers deelnemers voeren minimaal 2 heats om zijn/haar kunsten te laten zien aan de deskundige NVWK jury. Finalisten werden beoordeeld op technische moeilijkheid variatie en overall best impression. Dit jaar was duidelijk dat de jonge rijders zich goed hebben ontwikkeld, het niveau lag dan ook erg hoog. De finaleheat van de heren was enorm spannend, de nummer 1 en 2 lagen erg dicht bij elkaar maar uiteindelijk trok Rens van der Schoot aan het langste eind. Hieronder volgt de uitslag van afgelopen weekend:

Jongens t/m 16:

 1. Cohan van Dijk
 2. Joris Herrewijnen
 3. Jurre Bruijn
 4. Duuk van Hees

Dames:

 1. Pippa van Iersel
 2. Sorsha van der Ark
 3. Dafne Dijkman
 4. Jenna de Vries.

Mannen t/m 20:

 1. Rens van der Schoot
 2. Lars de Groof
 3. Lucas Keuning
 4. Jop Heemskerk

Meedoen aan het OZK freestyle en je tricks laten zien? Dat kan weer in november. De Watersportvereniging Zandvoort organiseert dit jaar 2 events voor de jeugd onder deskundige leiding en jury van het NVWK, waarvan de eerste afgelopen weekend plaatsvond. De volgende editie zal plaatsvinden op 4 en 5 november.


Volg je ons al op Facebook en Instagram? Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

 van