22-05-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Opening MTB Skills Park Almere

Op zaterdag 17 juni zal een unieke en nieuwe sportvoorziening worden geopend: het Mountainbike Skills Park, te Almere. Het Skills park, op het Fanny Blankers-Koen Sportpark, zal voorzien in de behoefte aan gespecialiseerd oefenterrein voor zowel beginnende als vergevorderde mountainbikers. Zij kunnen er gaan werken aan hun technische vaardigheden op de mountainbike en het park zal een uitstekende aanvulling zijn op de reeds bestaande mountainbikeroutes rond Almere en de Flevopolder.

Na drie jaar praten met diverse overheidsinstanties en andere betrokkenen is het gelukt om een braakliggend terrein, aan de rand van het bekende Fanny Blankers-Koen Sportpark in Almere, in te richten als exclusief oefenterrein voor mountainbikers. In de vlakke polder is het aantal natuurlijke hindernissen tamelijk spaarzaam, terwijl het oefenen en bijspijkeren van de rijtechniek een essentieel onderdeel is van het mountainbiken. Met de inzet van welwillende lokale aannemers en vele uren van vrijwilligers, is een voorziening ontstaan die zijn gelijke nauwelijks kent in Nederland.

5Z0A5738
© Simplyweb-Photography

Voorzieningen

Het park, dat van afstand herkenbaar is door twee kunstmatig aangelegde heuvels, is 7350 m2 groot. Op het terrein zijn naast bijna 1000 meter aan zogenaamde singletracks, ook allerlei oefenobjecten gemaakt. Denk hierbij aan kombochten, een rock garden, een pumptrack, drop-offs, technische beklimmingen, afdalingen met haarspeldbochten en diverse houten objecten zoals een wip en zogenaamde north-shores. Het park zal in de loop der tijd veranderen, er zullen steeds nieuwe objecten worden bijgebouwd om het zowel voor beginnende als gevorderde bikers spannend en uitdagend te houden. Het park zal worden geëxploiteerd, onderhouden en uitgebreid door de FRTCA.

Toegankelijkheid

Individuele toegang tot het park wordt geregeld via een speciale toegangscode die verkrijgbaar is via de website van het park. Voor het verkrijgen van een toegangscode wordt op jaarbasis een donatie van slechts enkele euro’s gevraagd, die zal worden geïnvesteerd in onderhoud en verbetering van het park. Het park is ook op afspraak te huur voor het geven van clinics, relatie-evenementen, enzovoort. Informatie over de toegang tot het park, alsmede de tarieven en mogelijkheden voor huur van het park zijn ook te vinden op de website van het park.

5Z0A5597
© Simplyweb-Photography

Opening en open dag

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 17 juni. Tussen 13:00 – 13:35 uur zullen René Peeters, wethouder maatschappelijke ontwikkeling, onderwijs en sport van de gemeente Almere en Klaas Huttenga, voorzitter van de FRTC Almere, enkele woorden spreken en zullen de officiële openingshandelingen worden verricht. Het verzamelpunt is het clubhuis van de FRTCA/ASV,bij het Fanny Blankers-Koen Sportpark, te Almere. Het clubhuis bevindt zich op loopafstand van het Skills Park. U bent uiteraard van harte welkom om de feestelijke opening bij te wonen.

Op zondag 18 juni is het park voor belangstellenden gratis toegankelijk tussen 11:00 en 15:00 uur. U vindt het MTB Skills Park op het Sportpark Fanny Blankers-Koen op de hoek van de Biathlonweg en het Competitiepad in Almere-Tussen de Vaarten. Op het sportpark is bij het clubhuis van de FRTCA/ASV ruim voldoende parkeergelegenheid.

Meer informatie over het park, de nieuwste ontwikkelingen en openingstijden van het park zijn te vinden op de website www.mtbskillsparkalmere.nl of via de facebookpagina MTB Skills Park Almere.

 van