23-09-2019 - Mountainbiken, Nieuws

Original BUFF – Betere pasvorm, betere bescherming en duurzaam geproduceerd

Veel buitenmensen dragen een BUFF als ze eropuit gaan. Na 25 jaar is deze iconische sjaal volledig herzien waarbij de essentie en kwaliteit behouden zijn gebleven. De nieuwe Original BUFF heeft een verbeterde pasvorm en biedt betere bescherming tegen de elementen. En niet onbelangrijk: hij is duurzaam geproduceerd door gebruik van gerecyclede PET-flessen. Driemaal beter dus.

De Original BUFF verander je in een handomdraai in een muts, masker, haarband, sjaal, polsband, piratenmuts, nekwarmer en balaclava. De kokervormige sjaal is geschikt voor alle seizoenen. Vooral in de herfst wanneer het nat, winderig, koud maar ook warm kan zijn, is de BUFF een ideaale accessoire. Vandaar dat veel MTB-ers, hardlopers, wandelaars, motorrijders, wielrenners, wintersporters, paardrijders en bergbeklimmers er een dragen.

Strakkere pasvorm

De Original BUFF is volledig naadloos en gemaakt van een zeer hoogwaardige, zachte stof. Ideaal voor allerlei activiteiten in zowel koud als warm weer. De ademende microfiber-stof houdt koude wind tegen en zorgt met warmer weer voor verkoeling door zweet snel te laten verdampen. Nieuwe 4-way stretch-technologie zorgt voor een superieure elasticiteit en een verbeterd comfort door een strakkere pasvorm.

De Original BUFF biedt een hoge mate van bescherming tegen schadelijke UV-straling. Zo geniet je van de zon, maar blijf je optimaal beschermd. De Original BUFF is wasbaar in de wasmachine en uitermate duurzaam. Er zijn geen irriterende naden of zomen. De Original BUFF is behandeld met Polygiëne, waardoor hij lekker fris blijft ruiken.

Duurzame productie

De nieuwe Original BUFF is duurzaam geproduceerd. De polyester microvezel wordt voor 100% verkregen uit gerecyclede PET-flessen, dankzij de vooruitstrevende REPREVE®-technologie. Hierbij worden PET-flessen verzameld, gereinigd en tot kleine stukjes vermalen. Vervolgens worden de stukjes omgezet naar grondstoffen voor polyester waar weer microvezels van worden gemaakt voor de productie van BUFF-producten.

Informatie

De nieuwe Original BUFF is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl. Consumentenadviesprijs € 17,95.

Original Buff

 

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste mountainbike magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Up/Down!

 van