21-08-2018 - Surfen, Nieuws

The O’Riginals – Deel 1 – Billy Bain

In een ander universum was Billy Bain mogelijk een professionele surfer geworden. Hij deed mee met junior wedstrijden en genoot van succes, de sensatie van sponsoring en kreeg zelfs een paar foto’s in verschillende tijdschriften. Zijn toekomst lachte hem toe, maar van binnen was er twijfel. Billy wilde kunst maken.

In O’Riginals deel 1 volgen de makers de getalenteerde surfer en zijn besluit om het strand in te wisselen voor de stad. Het legt de worstelingen vast toen hij zich probeerde aan te passen, en uiteindelijk de aanvaarding dat hij op de goede weg was en dat hij het surfen niet had verlaten, maar eerder dat hij het surfen op een nieuwe manier had omarmd die nog meer voldoening gaf.

“Zoals zoveel getalenteerde kinderen die veelbelovend zijn, stopt het surfen niet als ze uiteindelijk beslissen dat het wedstrijdleven niet voor hen is. Het begint dan nog maar net, dat maakt Billy’s reis ook zo gaaf. Dat – en het feit dat hij het doet op zijn eigen voorwaarden, ” zei O’Riginals-regiseur Vaughan Blakey.

 van