27-07-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Ortlieb Atrack Bikepacking tas – Review

Ortlieb staat bij veel fietsers synoniem voor waterdichtheid en sinds een flink aantal jaren zijn deze tassen dan ook niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. De tassenfabrikant maakt ook een uitgebreide bikepacking-lijn, maar wat nu als dit niet voldoende ruimte biedt? Of wanneer je je spullen wat vaker of sneller los van je fiets wilt meenemen? Aanschouw de Atrack BP, een rugtas voor elke avontuurlijke rit.

De Ortlieb Atrack BP is een waterdichte duffel met schouderbanden, waarbij de rits onconventioneel tegen je rug aan zit. De tas is lang en slank, wat een prettige vorm is op de fiets, en biedt 25 liter inhoud. De royale rits opent zich evenzo royaal, zodat je direct een goed overzicht hebt van je spullen. Doordat de Ortlieb Atrack BP waterdicht is en de rits aan de rugzijde zit, kun je hem gewoon op een vieze of natte ondergrond leggen, betreffende zijde komt na gebruik immers niet tegen je rug aan. Het opbergvak is ruim met binnenin vier afsluitbare vakken. Het openritsen gaat relatief zwaar, maar met een goede reden: de tas is IP67 waterdicht, wat wil zeggen dat deze gedurende meerdere uren een meter onder water gehouden kan worden en dan waterdicht blijft. Hoewel het de vraag is wanneer je al fietsend in zo’n situatie terechtkomt, geeft het aan hoe serieus Ortlieb waterdichtheid neemt. Aan de buitenzijde vind je naast compressie-straps ook een aantal oogjes waaraan je accessoires of je helm kan bevestigen. Binnenin is ruimte voor een waterzak die je door een wederom waterdicht systeem naar buiten kunt begeleiden. Het draagsysteem is verstelbaar, waardoor ook wij met een langer lichaam de Ortlieb Atrack BP goed passend kunnen maken, en de ventilatie is prima. De schouderbanden zijn voorgevormd en dit zorgt er met de smalle heupband voor dat de tas zich goed laat dragen tijdens het fietsen. Zoek je extra bergruimte tijdens je bikepacking-trips en is waterdichtheid belangrijk voor je, zoek dan niet verder.

€ 189,95

ortlieb.com


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van