22-07-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Ortlieb Commuter-Daypack Urban – Review

De Commuter-Daypack Urban is, om in Ortliebs woorden te blijven, hun oplossing voor de fietser die een rugtas zoekt die praktisch is om te forensen, voldoende ruimte biedt voor dagtrips, stevig genoeg is voor ruwe omstandigheden en bovendien stijlvol, duurzaam en honderd procent waterdicht is. Dat zijn nogal wat claims, maar Ortlieb is dan ook niet de minste. Hun klassieke Back-roller fietstassen staan nog altijd hoog aangeschreven als het op duurzaamheid en gebruiksgemak aankomt, hoewel hun uiterlijk wel heel Duits-praktisch is. 

Wat meteen in het oog springt bij de Ortlieb Commuter-Daypack Urban is het robuuste Cordura-weefsel: het ziet er prachtig uit en is tegelijkertijd duurzaam en waterdicht. De looks zijn dus alvast prima. Ook de interne organizer met laptopvak is een welkome aanvulling, net als de lichtgewicht constructie. De schouderbanden zijn superdun waardoor de lege tas bijna geen plek inneemt en slechts 740 gram weegt. Gek genoeg lijkt het comfort er nauwelijks onder te lijden. Een ander verschil is de sluiting, die heeft geen klittenband maar een strap met daaraan een gesp die je in een van drie lusjes haakt en vervolgens aantrekt. Het werkt opvallend snel en prettig en is bovendien onverwoestbaar, in tegenstelling tot klittenband. De voorzijde heeft drie bevestigingspunten voor lichtjes of een beugelslot, een (niet-waterdicht) vak met ritssluiting en reflecterende details. Ook handig: de stevige, versterkte bodem zorgt niet alleen voor extra duurzaamheid, maar ook dat de Ortlieb Commuter-Daypack Urban rechtop blijft staan als je hem neerzet, wat erg prettig is. 

Ortlieb Commuter-Daypack Urban

De inhoud van 21 liter is perfect voor dagelijks gebruik, zeker gezien het feit dat je de tas als een ‘stortkoker’ van bovenaf goed vol kunt stouwen, waardoor je de beschikbare ruimte efficiënt kunt benutten. Wat er in zo’n geval onderin de tas zit is erg moeilijk bereikbaar, misschien wel het enige minpunt van deze toptas. 

€ 169,95 
ortlieb.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van