06-06-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Ortlieb komt in 2018 met nieuwe bikepacking tassen

In 2016 teasde Ortlieb al wat van haar nieuwe productlijn. Tijdens de Sea Otter Classic van vorig jaar realeasde Ortlieb verschillende bikepacking tassen en ook dit jaar stonden nieuwe producten klaar. Zowel de ‘Seat-pack M’ als ‘Handlebar-pack S’ werden aan het publiek getoond. 

Ortlieb Seat-pack M

Toen Ortlieb vorig jaar de nieuwe serie releasde, bleek al snel op welke doelgroep de duitsers zich hebben gericht. De ‘normale’ fietstoerist rekent al jaren op de tassen van Ortlieb, maar de nieuwe producten lijken voor de ruigere condities gemaakt te zijn. De eerste Seat-pack is met zijn volume van 16,5L erg groot, misschien wel te groot. Maar Ortlieb heeft niet stil gezeten en komt nu ook met een kleinere variant, de Seat-pack M!

De Seat-pack M biedt een compact volume van 11L en is van alle gemakken voorzien. Waaronder een luchtuitgang waardoor de tas bij het oprollen alle lucht verliest en dus erg compact te maken is. Ideaal voor de kleinere fietsframes of full suspension mountainbikes. Hoewel de gebruikte materialen over het algemeen hetzelfde zijn als bij zijn voorganger, is het grootste verschil bij de ‘M’ de frontstrap. Dit model heeft een andere vorm waardoor montage middels één strap volstaat. Deze verandering onderscheidt de ‘M’ ook van zijn voorganger. Natuurlijk is ook dit model waterdicht, gemaakt van degelijke materialen en voorzien van reflectoren.

Ortlieb Handlebar-pack S

Als we Ortlieb moeten geloven is de nieuwe Handlebar-pack S een waterdichte tas, die eveneens compact ontwikkeld is met de mogelijkheden in off-road gebied in het achterhoofd. Het formaat van 40cm bij 17cm lijkt de compactheid inderdaad te bevestigen. Toch bedraagt de inhoud van de tas 9L. Het lijkt wel een gekrompen versie van de eerste uitvoering. Ook bij de Handlebar-pack S is er weinig verandert als we kijken naar de gebruikte materialen.

Ook de ‘S’ lijkt gemaakt voor het ruigere tour-werk. Daarnaast lijkt de tas bovendien ook goed te passen op fietsen met een voorvork met een langere veerweg (van 140-160mm). Al met al lijkt de ‘S’ een mooie upgrade op het assortiment van Ortlieb. Compact opgerold past de tas niet alleen goed op een 29’er MTB maar ook in de drops van een Gravel- of Crossfiets. Het kan echter wel problemen opleveren als het een klein framemaat betreft. Dan is er de kans dat de band en tas elkaar raken. Bij grotere fietsen lijkt dit geen probleem.

Wil je altijd de leukste artikelen of meest uitdagende trails vijf keer per jaar op de deurmat krijgen? Neem dan een abonnement op Up/Down.Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram!

 

 van