11-03-2015 - Kitesurfen, Nieuws

Wrap-up Ozone Snowkite Masters 2015

Het zit er op, de Ozone Snowkite Masters 2015 zijn een feit. Vier dagen lang stond een compleet volgeboekt hotel boven op de Bernina Pas in het teken van feesten, lekker eten en nieuwe vrienden maken. En snowkiten natuurlijk. Met meerdere succesvolle edities van de Ozone Snowkite Masters was de formule reeds beproefd. Wanneer je enthousiaste snowkiters van heel de wereld over laat komen om vanuit een prachtige uitvalsbasis een samen te gaan snowkiten, dan levert dat wilde avonturen op. 

 Tekst: Patrick Ascher, Beeld: Bertrand Boone

150225-133___ B_Boone

‘s Ochtends zien alle rijders elkaar voor een gezamelijk ontbijt, er wordt gekletst over het (snow)kiten thuis, de voorspelling voor die dag en er wordt afgetast wie met welk materiaal kite en hoe snel de ander gaat. Aan de hand van de windvoorspelling en sneeuwcondities besluit de organisatie op welke spot die dag het evenement plaats zal vinden, waarop de groep rijders vervolgens en masse naar het Silvaplana meer rijdt.

OSKM Bernina 2015

Ter plaatse wordt bekeken of er een competitie gereden kan worden, of dat de rijders deze dag zullen freeriden. Het Silvanplana meer leent zich uitstekend voor een low-wind race wedstrijd, omdat je bij het snowkiten minder wind nodig hebt dan voor gewoon kiten. De Best-Line competitie die boven op de berg plaats zal vinden wordt uitgesteld tot er meer wind is, waardoor je met je kite ook tegen de berg op kunt klimmen.

150225-019___ B_Boone (1)

De dagen staan hier in het teken van gezelligheid, elkaars snowkitekunsten bewonderen, een biertje drinken in de zon en wanneer het te lang (wind-)stil is ontstaat er spontaan een sneeuwpoppenpark en sneeuwballengevecht. De sfeer is goed en als na een buitenbarbecue de zon onder gaat realiseer je je pas dat je de hele dag buiten in de sneeuw stond zonder het ook maar een seconde koud te hebben gehad.

OSKM Bernina 2015

Terug in het hotel zet de dag zich op dezelfde toon voort. Terwijl de een even bijkomt of zich opfrist, staat de ander nog vrolijk verder te borrelen op de gang van het hotel. Er wordt dubbel gespeculeerd: zijn de feesten hier echt zo ruig als er beweerd wordt? En zou de voorspelde wind van morgen echt doorzetten en voldoende zijn voor een Best Line competitie in de poedersneeuw? Naarmate de avond vordert verdwijnt de twijfel over de feestjes. Alle rijders gaan uit hun dak op de draaikunsten van DJ Lex Dekker en de vragen over de condities van morgen worden met een biertje weggespoeld.
OSKM Bernina 2015

Als de zon de volgende ochtend weer vroeg op is en de rijders een voor een aan het ontbijt verschijnen wordt duidelijk dat de wind niet voldoende aantrekt om de berg op te gaan. Wel is er genoeg wind om de races uit te rijden op het dichtgevroren Silvaplana meer, na twee dagen strijden zijn dit de OSKM Race & Speed winnaars:

Women Board
1. Parma Eliska
2. Balaska Afroditi
3. Schneider Iris

Women Ski
1. Caffuri Andrea
2. Crathon Polly
3. Brinz Martina

Men Board
1. Gehrer Reinhold
2. Lammerskitten Jörg
3. Spierig Bernd

Men Ski
1. Gruber Florian
2. Langwiler Jonas
3. Zimmermann Dominik

Speed Board
Einte Adema Klaas 47,2 km/h

Speed Ski
Stahel Patrick 64,8 km/h

Bovenstaande snelheidskampioenen werden gekroond met prijzengeld en diverse gadgets van sponsoren Windyty.com; Braidtech.eu; Jones SnowboardsSwiss Kitesurf GmbH

OSKM 2015

Heb je de Ozone Snowkite Masters 2015 moeten missen?

Wees niet gevreesd! Het team van RideUp heeft een fantastische van het hele evenement gemaakt waarmee je alle gemiste actie gewoon vanachter je PC inhaalt. En dan zie je meteen waarom je zelf volgend jaar ook aan dit toegankelijke avontuur mee doet.

 

[vimeo id=”121867730″]

 

www.ozonesnowkitemasters.com

 

 

 van