27-03-2012 - Mountainbiken, Nieuws

Over één maand is het zover: BikeFestival 2012

Maak nu alvast kennis met het testparcours op www.bikefestival.nl
Over precies een maand is het zover. Dan vindt de eerste editie van BikeFestival plaats op de Nedereindse berg bij Utrecht. Op 21 en 22 april kun je meer dan 200 fietsen uitproberen van maar liefst 15 merken. Zoals Trek, Pinarello, Cervelo en Cube. Van een 29-er tot de tijdritfiets van de rabobank, van Fully tot elektronisch schakelen. Je komt ervoor naar BikeFestival 2012

Maak kennis met het parcours

De Nedereindse berg is de thuisbaan van de Utrechtse wielerverenigingen het Stadion en de Volharding. Een locatie die een en al fietssport uitstraalt. Met een asfaltparcours van 2,4 km, MTB parcours van ruim 3 km en een Bikepark. Hiermee voldoet het aan alle eisen en wensen van zowel de merken als de fietsliefhebbers. Maak kennis met de baan en het MTB parcours en bekijk de filmpjes hier.

Kijken en meedoen

Het testen van fietsen is waar het allemaal om draait. Daarnaast worden er heel veel andere activiteiten georganiseerd om naar te kijken of aan mee te doen. Zoals wielerwedstrijden en de Rabo dikke bandenrace. Ook zijn er demonstraties fourcross en downhill op het Bikepark Utrecht. Daarnaast zijn er lezingen, productpresentaties en clinics. Een compleet programma voor een vol weekend fietsplezier!

Bezoeken en deelnemen

Het bezoeken van het evenement is geheel gratis. Wil je echter daadwerkelijk fietsen uitproberen dan kost dit € 27,50 voor een hele dag. Dit is all-inclusive (koffie, pastalunch, tussendoortjes, fruit en sportdrank). Bovendien ontvangt elke deelnemer een goody bag t.w.v. minimaal € 100,00 met allerlei waardevolle, handige en interessante zaken. Om te beginnen een waardebon voor de aanschaf van je nieuwe fiets van € 27,50. De deelname kosten heb je dus snel terugverdiend. Inschrijven kan via de website.

Toonaangevende merken

Op BikeFestival 2012 kun je de volgende merken verwachten: AGU, BeOne, Bianchi, BMC, Campagnolo, Centurion, Cervelo, Continental, Cube, Eddy Merckx, Focus, Ghost, Giant, Merida, Opera, Pinarello, Schindelhauer Bikes, Schwalbe en Trek.

Check hier de 2 promo video’s:

[youtube id=”9aeN7LVDLSg”]
[youtube id=”XDGHVzaKPUY”]

 van