23-06-2010 - Kitesurfen, Nieuws

Oxbow Totally Bananas Surf en Feest Weekend

Afgelopen weekend werd in een koud en winderig Scheveningen op en rond surfdorp F.A.S.T. het Oxbow Totally Bananas weekend gehouden.

 

Op zaterdagochtend waren de voorrondes van de Waterman Challence, waarin 24 long en shortboarders het tegen elkaar opnamen onder het toeziend oog van alle belangstellenden en een zeer vakkundige jury. Deze bestond uit Rico Leroy, Jason Polakow en Levi Siver, 3 pro-surfers met een enorme ervaring in vele disciplines. Ondanks de omstandigheden werden er toch een aantal goede heats gevaren.

 

 

In de druilerige regen en op een ontstuimige zee ging de jonge pro-surfer uit Hawaii, Kai Lenny, de golven in voor een demonstratie op zijn SUP (Stan Up Paddle) en op zijn kite-board.

Hoewel de wind aanlandig was wist Kai Lenny toch nog een aantal mooie tricks te tonen op zijn kite-board en ook bleef hij ondanks de onstuimige zee rustig op zijn SUP-board staan en pakt een paar mooie golven.

 

 

Ook de nationale riders van Oxbow, freestyle surfer Maarten van Ochten en kitesurfer Lex Dekker, waren aanwezig en toonden hun skills aan het internationale publiek.
De finales van de Oxbow Waterman Challence vonden zondagochtend op de zuid plaats waar de omstandigheden beter waren als op de noord. De te winnen prijzen waren een trip naar Hawai tijdens de Oxbow Longboard Worldtour voor Best Adult en een sponsorcontract van een jaar met Oxbow voor Best Kid. De winnaar van de reis naar Hawai is Thomas de Jong geworden en het
sponsorcontract is gewonnen door Michiel Six.

 

Het Totally Bananas feest in het surfdorp F.A.S.T. op zaterdagavond werd muzikaal ondersteund door twee bands, de Franse formatie The Dukes en de Nederlandse surfband Splendid. Deze bands zorgen voor een goede sfeer en lieten het publiek genieten tot aan het einde van het Oxbow Totally Bananas feest.

 

 

Tussen de optredens door vond de Grand Opening plaats van de Aloha Surfshop waar ook een aparte Oxbow shop te vinden is. De opening werd verrricht door de Haagse wethouder Marnix Norder, deze had de eer het surfboard als eerste te signeren, waarna ook de 3 pro-surfers het surfboard signeerden. Het surfboard zal op een prominente plek in de Surfshop worden opgehangen.

 

          

           Delen

 


Access kiteboard magazien – Abonnee worden?
 

 van