07-09-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Ozone Code V2 – Review

De Code V1 was het eerste kiteboard van Ozone. Dat kwam slechts een paar jaar geleden op de markt. Dit high performance freeride board heeft inmiddels vele fans. Wat is er aan de Ozone Code V2 getuned?

Strak design

De houtkern van de Ozone Code V2 heeft bijna geen 3D ontwerp. Er zijn alleen inkepingen in het midden van het dek zodat je het board goed kunt vasthouden bij board-offs. Verder is het een heel strak design. Geen ingewikkelde features en weinig poespas. Zoals we de kites van Ozone ook kennen.

De Ozone Code V2 maakt geen gebruik van carbon, maar is desondanks best stijf en licht. De outline en gemiddelde rockerlijn zijn niet veranderd. Er zijn aan de onderzijde van het board in de tips langwerpige ribbels aangebracht, die zorgen voor meer grip en beter hoogtelopen. En er is wat getuned met het flex-patroon voor betere pop en soepele landingen. De Code voelt door zijn outline kleiner aan dan hij is. Dat komt doordat het board wat minder brede tips heeft. Door deze tips met lichte Swallow-vorm en dubbele concaaf bodemvorm gaat-ie snel en super comfortabel door de chop heen. Ook bij harde wind.

Ozone Code V2 - Review

Springen gaat makkelijk

De Ozone Code V2 ligt los op het water en springen gaat makkelijk. Zelfs op hoge snelheden en met maximale druk geeft het board geen krimp. Hier geven de langwerpige ribben in de tips ook extra grip. De take-off van het water gaat voorspelbaar. Zodat beginners maar ook experts hun grenzen kunnen verleggen zonder snel hard afgestraft te worden; ook de landingen gaan makkelijk. Zelfs als je uit een hoge sprong komt op hoge snelheid vangt de Ozone Code V2 je prima op.

De Ozone Code V2 houdt van carven. Of het nu op vlak water is of op de golf. Je kunt er lekker mee rond slashen. Van hiel- naar teenkant en vice versa gaat super easy. De combinatie van goede snelheid en een los vaargevoel zie je niet vaak, maar de designers van Ozone hebben het voor elkaar gekregen. Waar ze ook aan gewerkt hebben is een minimale waterspray. En dat is fijn want dan kun je je rustig focussen op je volgende trick zonder water in je ogen te krijgen.

Ozone Code V2 - Review

35mm vinnen

De relatief grote 35mm vinnen worden vastgezet met een boutje door het board. Simpel en effectief. De grabhandle is van hard kunststof en heeft geen grip en is dus aan de gladde kant. Al lijken de bindingen erg op de vorige versie, toch zijn ze opnieuw ontworpen. Er zijn meer instelmogelijkheden bijgekomen en het comfort is verder omhooggegaan. De straps hebben Ultralon Performance-schuim en zacht neopreen. Ultralon vormt zich goed naar de voetvorm, waardoor de bindingen een goede pasvorm hebben. Het verstellen van de Ozone Code V2 strap gaat makkelijk en snel. De pads hebben verschillende hardheden schuim en de vele ribbels geven een erg goede grip. Een punt om te noemen is z’n prijs. Voor € 675,- inclusief bindingen is het een goede deal en heb je een compleet en kwalitatief goed board.

Ozone Code V2 - Review

Eigenschappen Ozone Code V2:

Ozone Code V2 - Review

Maten en prijs Ozone Code V2:

Ozone Code V2 - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van Ozone gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘Ozone Code V2‘ komt uit Access #2 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van