14-05-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Paas het door! Access #3 2012 gelanceerd.

Access Kiteboard Magazine #3

Cover: Bas Koole geeft het stokje door  Fotografie: Ydwer van der Heide

Een dag voordat de O’Neill Worldcup op Scheveningen van start gaat komt er een nieuw exemplaar uit van Access Kiteboard Magazine. Het blad staat ramvol trixxx, kitetrips, materiaal en verhalen van rijders van eigen bodem.

Wellicht ben je er al langsgekomen tijdens een downwinder langs de Nederlandse kust: het nieuwe clubhuis van de Watersportvereniging Zandvoort. Een prachtig strandhuis dat het jaar rond mag blijven staan. Access ging in gesprek met verenigingsleden en architecten om te horen hoe zij dit voor elkaar hebben gekregen.

Wereldkampioen Youri Zoon kreeg het niet cadeau. Zijn afgelopen jaar behaalde wereldtitel is een schoolvoorbeeld van doorzettingsvermogen en passie. In het vliegtuig naar Kaapstad kwam Access hem tegen en ging in gesprek over zijn weg naar de felbegeerde troffee.

Coschappen lopen. Het klinkt voor sommige als een hindernis op de weg naar het dokterschap. Maar Freija Oudshoorn wist haar studie op een bijzondere wijze te gebruiken om aan kiteboardsessies op een idyllisch eiland te komen. Lees in Access over haar ervaringen op het eiland voor de kust van Tanzania: Zanzibar.

Hoe doen die jongens dat toch? Onnavolgbare tricks van Kevin Langeree, Johnno Scholte en Ruben Versluis worden haarfijn uitgelegd. Van oldscool, golfrijden tot strapless tricks. De experts doen uit de doeken hoe je stapsgewijs naar deze fabelachtige tricks kan toewerken.

Als je nog niet in het stadium bent van geavanceerde tricks neemt Bas Koole je aan de hand en legt in zijn basics uit hoe je sierlijke bochten maakt op je twintip. Een must voor je basics. Vaar je liever op een surfboard? Stefan van der Kamp geeft in strapless technieken aan hoe je zonder voetbanden over het schuim heenkomt.

Dit is nog lang niet alles. We hebben nieuw materiaal gevaren van RRD, F-One, North, Ozone en Peter Lynn. Daarnaast vertelt Marije den Breems over haar reis over zee met de Silverland. Is het team van Cabrinha op Bali geweest voor inspiratie. Komt de NKV regiovertegenwoordiger van de spot Huizen aan het woord, ontmoet je Luuk Timmer, en vertelt Nina Moerdijk over de nieuwste producten in de kitewereld.

Kortom, dit mag je niet missen. Als je al abonnee bent vind je het blad een dezer dagen op je dearmat. Ben je geen abonnee? Ren dan naar bijvoorbeeld de AKO om je magazine op te halen of kom langs op de O’Neill Worldcup op Scheveningen dat de komende dagen zal plaats vinden.

 

Veel leesplezier. En let op. Alleen toegestaan om te lezen als het niet waait!

 

Stefan van der Kamp, Hoofdredacteur Access Kiteboard Magazine

 

Aan dit blad werkten mee:

 

Redactie

Marije den Breems, Pete Cabrinha, Daan Groot, Milo Extercatte, Ydwer van der Heide, Jan Willem van der Kamp, Stefan van der Kamp, Bas Koole, Kevin Langeree, Nina Moerdijk, Freija Oudshoorn, Johnno Scholte, Andy Troy, Ruben Versluis, Thijs Vunderink.

Fotografie 

Robin Batista, Marije den Breems, Eyeforce, Henry Caspers, Ydwer van der Heide, Frits Houwaart, Stefan van der Kamp, Micha Neroucheff, Freija Oudshoorn, Mike Raper, Reo Stevens, Tommy N Lance Photography, Andy Troy, Jason Wolcott.

Eindredactie

Arno Weel

Bladmanager

Michiel Funke

 

 

 van