23-09-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Paddle voor Lars fundraising groot succes!

Afgelopen zondag waren de grachten in Amsterdam-Oost het decor van een bijzondere peddeltocht: Paddle for Lars. Op deze kalme herfstdag peddelden zo’n 600 mensen zich een slag in de rondte om geld in te zamelen voor hun verlamd geraakte vriend Lars de Beer.

De sponsortocht werd, tezamen met Stichting de Beer, door de vriendengroep opgezet nadat Lars deze zomer zijn nek brak tijdens een rondje mountainbiken en hij onvoldoende verzekerd bleek om nog in zijn toekomstige onderhoud te voorzien. De tocht was een enorm succes.

‘Ontroerend, mooi en hartverwarmend. Deze jongen betekent blijkbaar heel veel voor een hele hoop mensen,’ aldus  de vriendengroep. ‘Veel mensen willen nu blijkbaar iets voor hem terugdoen. Al wekenlang verschijnen er op sociale media hartenkreten om Lars een betere, maar vooral leefbare toekomst te bezorgen. De ludiekste deelnemer probeerde zijn sponsoren te laten doneren door vandaag in mankini met een opblaaskrokodil aan de start te verschijnen.’

De actie bleef niet beperkt tot de grachten. Meer dan 1500 bezoekers kwamen naar start- en finishplek café Roest in Amsterdam-Oost om Lars en de 594 deelnemers te steunen in hun tocht en daarna mee te doen aan een speciale veiling. Talloze bedrijven en particulieren doneerden producten en diensten om Lars en Stichting de Beer te steunen. Enkele van de producten die over veilingbank gingen: Gesigneerde snowboards, gitaren en surfboards; de fietsschoenen van Eric Corton: een knipbeurt door een Kinki Kapper; een luxe verblijf in Bali, speciale PaddleforLars Tonychocolonelyrepen. De dag werd muzikaal afgesloten met benefietoptredens van Anouk Visee, Jeangu Macrooy, Giant Tiger Hooch, Pat Smith, Tim Knol, Phantom Four, Bombay en Bewilder.

Over Stichting de Beer

Stichting de Beer stelt zich ten doel mensen te ondersteunen bij hun dwarslaesie zodat zij een zo normaal en fijn mogelijk leven kunnen blijven lijden. De stichting wil onder andere meer en beter onderzoek naar de gevolgen en behandeling van dwarslaesies faciliteren.

De stichting probeert daarnaast bewustzijn te creëren onder onverzekerde freelancers over onvoorziene situaties waarin zij geen inkomen meer kunnen krijgen, zoals in het geval van een blijvende handicap na een ongeluk of ziekte. De huidige individuele verzekeringen die freelancers hiertegen moet beschermen, worden door veel freelancers als te kostbaar ervaren. Sinds het verhaal van Lars in de media is gekomen, wordt er in de politiek nog meer gesproken over alternatieve opties om freelancers te wapenen tegen de verreikende negatieve impact van een blijvende handicap.

Doneren kan de komende weken nog via https://www.paddleforlars.com

paddle4lars-main

 van