20-12-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Palms & Glaciers: One fine day in Ticino, Switzerland

We zijn het zuiden van Zwitserland in gedoken om daar zelf eens kennis te maken met de trails die we eerder dit jaar besproken hebben, in dit artikel. Want info over trails is mooi, maar ze zelf meemaken is toch net wat beter. Ticino is een prachtig gebied met een mediterrane sfeer waar Zwitserse kwaliteit en Italiaans levensgenot elkaar ontmoeten.

Wij verbleven in Tegna, op een paar minuten rollen van het Lago Maggiore, een enorm meer en een landmark in de omgeving. Vanuit hier heb je toegang tot vele en diverse trails, aangezien zowel wandelaars als fietsers welkom zijn. Maar de Zwitsers zijn hier druk geweest met het aanleggen van een drietal dedicated mtb-trails, waarvan wij er twee hebben kunnen rijden, te weten de ‘Cardada’ en Carbon Trail (Alpe di Neggia).

We hebben van deze onvergetelijke trip een videoverslag gemaakt. Deze moddervette edit kun je hieronder natuurlijk even checken, maar kun je ook checken op onze Facebook-pagina. Hier vind je trouwens ook de exacte informatie over de tracks, alsmede de gps van de routes. Zo kun je eerst in de stemming komen, om de trails vervolgens zelf te kunnen bedwingen!

Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden zullen we hieronder ook de mooiste foto’s van ons bezoek met je delen, deze hebben we genummerd. Het is een te gek gebied en met name de Carbon Trail op de Alpe di Neggia is er eentje voor in de boeken: technisch, snel en lang, dwars door steeds maar wisselende natuur.

Het gehele verhaal lees je trouwens in Up/Down Mountainbike Magazine #4. Deze uitgave kun je nog steeds bestellen in de webshop, maar natuurlijk kun je ook abonnee worden zodat je geen reisverhaal meer hoeft te missen.

1. Ex·posed: To deprive of shelter or protection; lay open to danger or harm.

2. Als de eerste meters van een trail zo beginnen weet je dat je goed zit.

3. Wortels en stenen, wortels en stenen, wortels en…

4. Haasje-over voor de leiding.

5. Down, maar ook Up.

 6. Trailbuilding ontmoet trailriding.

7. Zijwaartse liftjes, voor alles is een eerste keer.

8. Jij zou ook springen met zo’n uitzicht.

9. De Carbon-trail nog voor je het bos in duikt.

10. Ondanks dat de trails goed gemarkeerd zijn hebben we veel gehad aan gids Patric, al was het maar om hem proberen bij te houden.

11. Als we dan toch moeten klimmen, dan wel graag met een uitzicht als deze.

12. De trailcrew, hard aan het werk om deze trail-juweeltjes vorm te geven.

13. Even schrikken, de afgrond is een stukje steiler dan we dachten.

14. Een dagje rust voor de handjes tijdens een canyoning-uitje, waar de regio om bekend staat. Waanzinnig spannend en mooi.

15. Zo wil je je dagje biken toch eindigen? Uitrollen tot aan Lago Maggoire en zo het water in duiken.

16. We zijn bij Up/Down wel wat uitzichten gewend, maar hier werden we toch even stil van.

 

 

 van