11-03-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Papendal Bike Event 2015

Op 9 en 10 mei 2015 is Papendal the place to be voor alle fietsliefhebbers! In dit weekend vindt namelijk het Papendal Bike Event plaats. Op het Bike Event komen verschillende fietsdisciplines samen, je kunt deelnemen aan verschillende wedstrijden, je kunt kennis maken met bijvoorbeeld BMX, genieten van demonstraties, kijken naar verschillende wedstrijden en er is zelfs een heuse fietsbeurs. 

Tijdens dit unieke evenement is Papendal het kloppende hart van alles wat te maken heeft met wielrennen, mountainbike, BMX en sportief fietsen. Er zijn vele mogelijkheden op het evenement, bij deze geven we alvast een overzicht van wat er allemaal te doen is.

Gert Jakobs Classic
Ook dit jaar is er weer de Gert Jakobs Classic, de wielertoertocht vindt plaats op zaterdag 9 mei. De Gert Jakobs Classic is een wielertoertocht, die je door het prachtige Gelderse landschap voert. Er zijn drie verschillende afstanden die gefietst kunnen worden namelijk: 60 kilometer, 120 kilometer en 160 kilometer. Om je in te schrijven voor de tocht, klik hier.

NK MTB Eliminator
Het NK MTB Eliminator vindt op zondag 10 mei plaats. Het NK MTB Eliminator is een wedstrijd, waarin vier deelnemers de strijd met elkaar aangaan. De wedstrijden vinden plaats op een klein parcours (tussen de 500 en 1000 meter). De vier rijders rijden tegen elkaar en de twee snelste rijders gaan door naar de volgende ronde, de twee andere vallen logischerwijs af. Er zijn drie verschillende categorieën: vrouwen 17+, mannen 17+ en een Funklasse. Inschrijven voor dit evenement kan hier.

UCI BMX Supercross
Op zaterdag 9 en zondag 10 mei vindt voor de vijfde keer de UCI BMX Supercross World Cup plaats. Op het Papendal Bike Event kun je onze eigen Twan van Gendt en Laura Smulders aanmoedigen. Beiden zijn in de top drie van de wereldbeker geëindigd, de vraag is natuurlijk of ze dat succes dit jaar weer kunnen behalen.

Bike Expo
Tijdens het Papendal Bike Event vindt er ook een heuse fietsbeurs plaats. De beurs is gratis toegankelijk voor iedereen. Op de beurs zijn de nieuwste ontwikkelingen op fietsgebied te ontdekken en er zullen dan ook verschillende merken op de fietsbeurs aanwezig zijn.

Naast deze evenementen zijn er nog verschillende clinics, demonstraties en is er een Pump Battle Series 2015. Voor alle informatie over dit evenement kun je de website van het evenement bezoeken.

Bike event Papendal IT1

 van