08-09-2014 - Snowboarden, Nieuws

PARK HILL Freestyle snowboard camp

Park Hill is een internationaal freestyle snowboard camp dat plaatsvindt in de herfstvakantie. Op de planning staan onder andere: lekker rijden in het BetterPark op de Hintertux Gletscher, dagelijkse training voor rookies en freestyle clinics van verschillende pro riders. Het verblijf, het eten en de festiviteiten vinden plaats in het snowboard hotel The Gasthof in Mayrhofen. Tijdens het camp kun je gratis boards testen en genieten van goodies, skate sessies, film avonden, feestjes en vele andere ‘off-snow’ activiteiten in het dorp Mayrhofen. Ook is er een speciale ‘girls-only’ week in samenwerking met Boardchicks.

SAIKO, de organisatie achter PARK HILL, ​​geeft aan dat dit camp gericht is op plezier hebben, samen rijden en freestyle progressie. Rookies krijgen de hele dag training op de sneeuw en er is een dagelijks ‘after snow’ programma. Alle rijders kunnen deelnemen aan de freestyle clinics naar keuze, die door internationale pro’s worden gegeven. Vorige edities waren er clinics van onder meer: Gulli Gudmundsson (IS), Enni Rukajärvi (FI), Saku Tiilikainen (FI), Brage Richenberg (NO), Danny Larssen (NO), Gareth Andrews (UK) en Bob van Unnik (NL).

Rookie Package
Speciaal voor de snowboarders tot en met 16 jaar biedt SEIKO het “Rookie Package” aan. Dit bestaat onder meer uit dagelijkse snowboard training, vervoer van en naar de piste, 3 maaltijden per dag en een gevarieerd off-snow programma. Deze activiteiten worden begeleid door een enthousiaste crew.

Board Chicks Package
Snowboard en chill samen met andere gemotiveerde dames en doe mee met clinics die speciaal voor chicks georganiseerd worden! Board Chicks zorgt ervoor dat alle dames die mee gaan een goede tijd hebben. Snowboarden, skaten, samen plezier maken en meer, in het gezelschap van andere boardminded chicks.

Hinterux Gletscher en het BetterPark
In oktober is Hintertux the place to be! Veel nationale selecties en pro’s kiezen er voor om het seizoen in Hintertux te starten. Het BetterPark ligt op 3200 meter hoogte en behoort tot één van de beste parken van Europa. Een 100 meter lange superpipe, een pro-line, medium-line en easy-line en verschillende jiblines maken het park geschikt voor alle rijders. Hierdoor is het een super locatie voor de freestyle clinics.

Test boards
Er zijn gratis testboards van Bataleon, Lobster, Lib Tech, Gnu, Never Summer en testbindingen van Switchback.

SAIKO
SAIKO is een boardsportorganisatie, gestart in 1996 uit liefde voor snowboarden en surfen. “Share the stoke” is het motto van SAIKO. Zij delen hun kennis en passie voor boardsporten graag met zowel beginnende als gevorderde boardsporters die willen genieten van de surf en snowboard lifestyle.

 

Voor meer informatie en boekingen kun je terecht op de website van SAIKO. Klik hier voor de website van Park Hill.

 van