28-01-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Partnerschap Cycle Capitol en SKITS stelt elite damesploeg samen

Cycle Capital, de nieuwste wielerclub uit Amsterdam, gaat een samenwerking aan met Skits, de wieler-, schaats- en skeelervereniging voor studenten in Amsterdam. Vanuit dit partnership lanceren ze in 2021 een elite-/beloftendamesteam: Cycle Capital SKITS. De wielrensters krijgen zo kans hun wielertalent verder te ontwikkelen. 

Samen naar een hoger niveau

De samenwerking van Cycle Capital met de sportieve studentenvereniging  A.S.S.W.S.V. SKITS creëert volop kansen voor jong wielertalent. Ze krijgen sportieve ondersteuning, kunnen hun talent verder ontwikkelen en de introductie met het zakelijk netwerk van Cycle Capital is interessant voor stages, afstudeeropdrachten en een toekomstige baan. Voor SKITS en Cycle Capital biedt het partnership meer slagkracht en het eliteteam is zo ieder seizoen verzekerd van nieuwe (inter)nationale talenten. Nu voor het damesteam en in de toekomst ook voor een heren elite-/beloftenwielerploeg.

Vera Koedoder, voormalig professioneel wielrenster: “Cycle Capital draagt met de SKITS-samenwerking positief bij aan een duurzame ontwikkeling van de wielersport. Ook is deze combinatie tussen sport en studie een ideale opstap voor jongeren naar zowel een maatschappelijke carrière als een mogelijke carrière in de topsport. Een topsportcarrière is maar weinigen gegeven en daarom is het enorm belangrijk om altijd een studie achter de hand te hebben.”

Amsterdam in de World Tour

Cycle Capital durft groot(s) te denken en wil actief zijn op het hoogste wielerniveau. Het damesteam bereikte in het afgelopen seizoen als eliteploeg het hoogste podium in de Randers Bike Week, een 4-daagse wedstrijd in Jutland (Denemarken). Met het team van dit jaar, Cycle Capital SKITS, bouwt de Amsterdamse wielerclub verder aan haar wielerambitie: een dames- en herenprofteam op World Tour-niveau. Het dames elite-/beloftenteam voor het wegwielrennen is de eerste stap om deze ambitie waar te maken. Met de rensters willen ze Top 3-uitslagen rijden in de Topcompetitie en de Women Cycling series.

Over A.S.S.W.S.V. SKITS

A.S.S.W.S.V. SKITS is dé vereniging voor schaatsende, wielrennende en skeelerende studenten in Amsterdam. In de winter is de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam de thuisbasis. In de zomer worden de schaatsen ingeruild voor de fiets en de skeelers. SKITS organiseert het hele jaar door activiteiten voor haar leden waaronder fiets- en schaatsweekenden, een sportieve zomer- en winterweek in het buitenland en de jaarlijkse deelname aan een race van Amsterdam naar Parijs binnen 48 uur. Bij SKITS vormt studie, (top)sport en ontspanning de ideale combinatie.

Over Cycling Capitol

Cycle Capital is een jonge, ambitieuze wielerclub uit Amsterdam die topsport en breedtesport met elkaar verbindt. Een club met Amsterdams lef, opgericht in januari 2019, die de zaken anders aanpakt. Met een duurzaam clubmodel, toegepast op het professionele wielrennen. Dat betekent dat de club niet uitsluitend van sponsoring afhankelijk mag en wil zijn. 

Cycle Capital is een club dus met een unieke ondernemingsvorm, een coöperatie. Ondernemers en bedrijven kunnen rechtstreeks in de club investeren, en daarmee mede-eigenaar (sharing- en capital member) worden, zeggenschap verwerven en rendement maken.

Het model van Cycle Capital moet een solide basis vormen om duurzaam profwielrennen in Amsterdam te ontwikkelen. Dat kan alleen met een club die meer is dan alleen profwielrennen. Een club waar fans zich meer mee verbonden voelen.

Klik hier voor meer informatie over de elite damesploeg!

Beeld door Beeldwerken.nl en Holycowmedia.nl

 van