05-12-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Patagonia komt met plantaardig neopreen wetsuit

Patagonia heeft samen met Yulex Corporation een wetsuit ontwikkeld van plantaardig guayule. Guayule is een duurzaam bio rubber en het eerste alternatief voor het traditionele, fossiele neopreen. De nieuwe wetsuits bestaan voor 60 procent uit het plantaardige materiaal. In de toekomst is het doel om ervoor te zorgen dat de pakken voor 100 procent plantaardig zijn.

Het bio rubber materiaal van Yulex is gemaakt van guayle, een hernieuwbaar gewas dat niet als voedsel wordt gebruikt. Guayle heeft weinig water en geen pesticiden nodig om te groeien, wordt in de VS verbouwd, en in vergelijking met traditioneel neopreen heeft guayle een schoon fabricageproces.

Patagonia leidt de action sports industrie naar een hoger niveau en geeft het goede voorbeeld als het gaat om het belang van duurzaamheid. Yulex ziet de samenwerking met Patagonia als een grote stap richting een toekomst waarin het gebruik van hernieuwbare, uit guayle vervaardigde bio materialen de standaard wordt voor producten voor consumenten en medische en industriële doeleinden.

De nieuwe pakken zullen als eerste verkocht worden in Japan. In de lente van 2013 zullen de wetsuits ook te koop zijn in Ventura, Californië. Later in 2013 zullen de nieuwe wetsuits wereldwijd te koop zijn.

 van