28-09-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Patri Mclaughlin’s Wipe Out Op Jaws

Big wave specialist Patri McLaughlin is opgegroeid op Maui en kitesurft op Jaws als de golven hoog zijn. Heel hoog. En soms gaat dat fout.

Patri: ‘Op deze dag was de wind iets meer aflandig dan normaal. Hierdoor gingen mijn lijnen door de lip van de golf, normaal geen probleem maar ik had dit nog nooit gedaan bij een golf met zo’n dikke lip. Ik wou graag gebarreled worden dus ging ervoor. Deze golf draaide hard naar mij toe en werd erg hol. Ik had wellicht er nog uit kunnen sturen al was de kans dat ik het haalde ook klein. Ik zat al te diep in de golf en moest er wel vol voor gaan. Zoiets beslis je in een split second.

Achteraf gezien eigenlijk een kamikaze-actie. Toen de golf begon te krullen raakten mijn lijnen de golf. Ik edgete zo hard als ik kon en bleef zo laag mogelijk, maar de lijnen trokken me omhoog tegen te lip aan. Ik kon niks meer doen. Ik hoopte alleen dat de kite mij omhoog zou blijven trekken en ik niet onder de golf terecht zou komen en ik niet door mijn board geraakt zou worden. Gelukkig kwam ik ongeschonden uit de strijd.’


Tekst: Patri McLaughlin
Foto’s: Amanda Beenen

Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van