05-11-2014 - Skiën, Nieuws

Paul de Groot Season Edit 13/14

Dat er veel Nederlanders zijn die skiën dat weten we allemaal. Dat freeriden steeds populairder wordt weten we ook. Maar wat minder duidelijk te merken is, is dat er steeds meer jonge skiërs serieus met deze tak van sport aan de slag gaan. 

Een van deze poederjunkies is Paul de Groot. Waar de meesten van ons al op jonge leeftijd in een skiklasje belandden tijdens de vakantie, ging Paul altijd gewoon vrolijk met zijn ouders mee. De grootste lol, gezellig samen met de familie, doen waar hij zin in had samen met de andere kids, het zorgde dat hij al vroeg het plezier en de vrijheid van het skiën ontdekte.

Inmiddels zijn we enige jaren verder, zijn opleidingen Anwarter, Landes en Alpin-curse zijn afgerond en hij heeft enkele seizoenen als leraar in de sneeuw doorgebracht. De laatste paar jaar neemt Paul ook deel aan freeride wedstrijden. Na twee seizoenen geleden vijf Freeride World Qualifiers geskied te hebben, heeft Paul de smaak te pakken, en dat is te zien!

Afgelopen seizoen is hij naar Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen, Canada, Italië en Zwitserland geweest. Check hier zijn sicke season edit van afgelopen seizoen. Wij kunnen niet meer wachten om ook naar de sneeuw te gaan. Heb jij ook zo’n last van die kriebels?

[vimeo id=”110945211″]

Wil je meer weten over Paul de Groot? Lees dan het hele artikel in White Ski Magazine 2013. Koop hem in de Soul Webshop.

 van