05-12-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Perfect duo van Schwalbe voor tubeless montage

De krachtige luchtstoot van de Schwalbe Tire Booster maakt de tubeless montage beduidend gemakkelijker – of het nu MTB, Gravel of Race betreft. Met de nieuwe strap kan de handige fles eenvoudig aan een vloerpomp worden bevestigd. 

Een vloerpomp en de Tire Booster tezamen vormen, door de nieuwe strap, een praktische eenheid. Dit maakt hen een handig en prijsgunstig alternatief voor dure pompen met een geïntegreerde drukkamer en is een aanwinst voor de werkplaats. Tot elf bar kan met de Tire Booster een luchtdrukstoot in de band worden gepompt. Daarmee ligt de band onmiddellijk en zeker op de velg en wordt alles gelijkmatig gedicht.

Met slechts 435 gram kun je de Tire Booster tevens gemakkelijk meenemen. Wie een nog grotere luchtdrukstoot nodig heeft, kan extra een speciale adapter gebruiken. De luchtdruk wordt dan maximaal doorgevoerd.

Schwalbe biedt een breed assortiment aan tubeless banden voor zowel MTB, Gravel, Cross en Race, als voor Tour. De Schwalbe Tire Booster is bij de fietsvakhandel verkrijgbaar en kost 59,90 euro. Voor meer informatie check je de website van Schwalbe. 

 van