20-09-2010 - Surfen, Nieuws

Perfecte golven binnen handbereik met de SurfStream

Eerder kwamen we al met een oplossing voor als het flat is; de videogames van BillaBong en RipCurl. Maar nu hebben we nog iets veel beters gevonden; echte golven binnen handbereik!

 

Het Amerikaanse innovatiebedrijf American Wave Machines Inc. (AWM) komt nu namelijk met een geavanceerde machine die kunstmatig de perfecte golven maakt, inclusief een optie voor een links- of rechts-brekende barrel! Nice!

 

Het mooie is ook nog dat je op de golven van deze machine echte surfboards kunt gebruiken. Het ‘Himlabadet Municipal Aquatic Sports and Spa Facility’ in Sundsvall, Sweden had de primeur tijdens een door Quiksilver en Red Bull gesponsord event. De locals daar reden de golven met een 4’2′ twin fin en een 5’0′ thruster. En volgens hen was het fantastisch! `

 

Op de machine kunnen 4 verschillende soorten golven worden gegenereerd: een brede golf voor beginners om te leren staan, een linkse barrel, een rechtse barrel en een brede hydraulische ”jump wave”.


‘It’s been a great experience working with the team at Himlabadet and VinterTeknik to bring this SurfStream on-line,’ zegt Bruce McFarland, President van AWM. ‘After a long development project, to finally see surfers, snowboarders and wakeboarders surfing a man-made barreling wave was fulfillment of a shared vision.’

 

Check voor meer informatie http://www.surfstream.com/

 

SurfStream 4016 @ Himlabadet, Sundsvall, Sweden from American Wave Machines on Vimeo.

 


6 surf magazine – Abonee worden?


 van