06-05-2014 - Surfen, Nieuws

Philips presenteert: Light Waves

Graag brengen we jullie op de hoogte van een spectaculaire surffilm die is gemaakt in opdracht van TP Vision, fabrikant van Philips tv’s. De film brengt op unieke wijze de duizelingwekkende capriolen van twee topsurfers in beeld: Christopher Wilson en Damien Hobgood.

De televisiefabrikant wilde op een originele manier de mogelijkheden van de lichttechnologie Ambilight illustreren en wendde zich tot het concept ‘lichtgolven’. De stap naar de échte golven waarop Wilson en Hobgood zich zo thuis voelen lag voor de hand en het resultaat heet Light Waves. In de film worden de toch al sensationele surfscènes verrijkt met speciale lichteffecten, bijvoorbeeld door de surfplanken en –vesten van veelkleurige ledlampjes te voorzien.

Met zijn kenmerkende skatestijl liet de Australische Christopher ‘Chippa’ Wilson al eerder gefilmde manoeuvres zien die de surfwereld op zijn kop zetten en hij ging ‘viral’ als eerste surfer die de ‘Bigspin’ volbracht. Wilsons eerste échte surffilm, getiteld NOW, leverde hem de titel ‘Breakthrough Performer of the Year’ op tijdens de Surfer Poll Awards in 2010. Sindsdien is hij alleen maar beter geworden, wat duidelijk wordt bij het bekijken van Light Waves.

Damien Hobgood uit Satellite Beach, Florida had tot 2004 de hoogste eindscore in de geschiedenis van het professionele surfen op zijn naam staan: 19,9 punten van de 20 op The Quicksilver Pro, Fiji. Kenmerkend aan de stijl van Hobgood is dat hij ook ‘goofy-footed’ surft, met de rechtervoet vóór. Dit, en nog veel meer, laat hij overtuigend zien in Light WavesLight Waves is te zien op het YouTube-kanaal en op de Facebookpagina van Philips. Hieronder kun je uiteraard al even een trailer van deze indrukwekkende film bekijken.

[youtube id=”6fcdXRUumMs”]

De film is opgenomen met bijzonder geavanceerde camera-apparatuur, voorzien van 4K Ultra HD-technologie. Het op een Ambilight-achtige manier verlichten van de oceaan vereist een innovatieve lichttechniek, terwijl aangepaste surfplanken en vesten met veelkleurige LED-lampjes voor spannende lichteffecten zorgen. De opnames zijn voor het grootste deel gemaakt in de Dubai Wadi Wavepool en op de Malediven. Deze combinatie heeft absoluut inspirerende beelden opgeleverd.

 van