15-06-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Piotr Havik op weg naar het WK Gravel

Afgelopen weekend heeft Piotr Havik hoge ogen gegooid tijdens zijn eerste Gravel World Series in Millau. Piotr Havik werd daar tweede achter Niki Terpstra, winnaar van Parijs-Roubaix en Ronde van Vlaanderen. Begin mei wist hij tijdens The Traka in Girona ook al op het podium te staan naast Ivar Slik, winnaar van Unbound Gravel in Amerika.

Piotr Havik
Piotr Havik op de tweede plaats.

Foto: Bryan Alberts

Nadat Piotr Havik afgelopen jaar is gestopt als continentaal wielrenner op de weg, pakt Piotr Havik in samenwerking met Oneway Bike een nieuwe kans in het gravelwielrennen. De relatief jonge discipline van de wielersport valt sinds kort ook onder de koepel van de UCI. Dit jaar zal er voor het eerst een wereldkampioenschap voor het gravelspecialisme worden georganiseerd. Eén van Piotrs hoofddoelen is dan ook om wereldkampioen te worden. “Met dank aan Oneway Bike heb ik een dubbele stap in mijn carrière kunnen maken,” vertelt Piotr Havik. “Oneway is de distributeur van onder andere CUBE, Lezyne, Ere Research en het nieuwe kledingmerk Cyclique. Naast dat ze mij ondersteunen met alle materialen die ik nodig heb om mijn gravelwedstrijden te rijden, hebben zij mij ook een prachtige baan aangeboden op de marketingafdeling. Deze is zeer goed te combineren met mijn sportieve carrière. Win-win dus.”

Binnen Oneway pakt Piotr Havik het relatiebeheer van alle gesponsorde atleten, teams, events en goede doelen op. Intern ondersteunt Piotr Havik zijn HR-collega’s als één van de vitaliteitsambassadeurs in de organisatie met de maandelijkse fietsritten voor alle medewerkers. Het wedstrijdprogramma van Havik bestaat voornamelijk uit wereldbekerwedstrijden in Swierádow (Polen), Halmstad (Sweden), Houffalize (België), Veenhuizen (Nederland) en Monferrato (Italië). De locatie van het WK Gravel in oktober wordt binnenkort bekend gemaakt door de UCI. Ook de NL Gravel Series met onder meer wedstrijden in Zandvoort en Vorden staan op de kalender van Piotr Havik. Het seizoen zal hij afsluiten met het NK Gravel in Epe.

Ook op zoek naar een leuke baan in de fietsindustrie? Bekijk hier alle vacatures bij Oneway Bike.


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van