07-12-2010 - Kitesurfen, Nieuws

PKRA Australia dag twee.

Het was gister een erg natte dag in Surfer’s Paradise. Veel regen gecombineerd met windvlagen waren geen uitzondering gedurende de ochtend en middag. Het was perfect weer voor watervogels maar de kitesurfers werden er niet vrolijk van.

 

 

Raceleider Olaf van Tol had moeilijke beslissingen te maken over het wel of niet houden van de verschillende heats. Rond 2 uur in de middag mochten de freestylers gaan relaxen, en werd de focus gelegd op het houden van zoveel mogelijk wave heats.

 

Een aantal pogingen om de eerste paar heats af te ronden waren succesvol nadat de wind wat gunstiger werd in de loop van de middag. Er werden gister in totaal 2 heats afgerond.

De Australier Mike Walker (Globe) versloeg Kelby Bright (North, NZL) en Sebastien Garat (RRD,FRA) waarmee hij een plaats in de tweede ronde verdiende. Abel Lago (RRD, ESP) wist ook een plaats in de tweede ronde te veroveren nadat hij een betere score wist te halen dan Matt Tobin (Slingshot, AUS) en Paul Jackson (Naish, AUS). De condities waren extreem moeilijk en er waren weinig golven om uit te kiezen, iedereen haalde echter het maximale uit de condities en zo werd de dag toch nog een succes.

 

 

Kort na 5 uur ‘s middags werden de condities te slecht voor competitie en werd de wedstrijd afgelast voor de dag. De verwachtingen voor vandaag zijn ongeveer hetzelfde, maar het is erg onvoorspelbaar, dus het is hopen dat de regengoden de zon en wind vandaag een kans geven.


Access kiteboard magazine – Abonnee worden?

 van