15-02-2012 - Kitesurfen, Nieuws

PKRA SEIZOEN 2012

De PKRA World Tour heeft het schema voor het aankomende seizoen bekend gemaakt. De tour gaat weer rond de wereld en het betreffen weer de meest exotische locaties. Het beloofd een uitdagend jaar te worden met 15 verschillende locaties op de kalender. Dit geeft riders over de hele wereld de mogelijkheid om te participeren in de een PKRA evenement.

Voor de eerste keer in de geschiedenis is het totale prijzengeld meer dan 500.000 dollar! Alle evenementen zullen live gevolgd kunnen worden op de pagina van PKRA: www.prokitetour.com

Hieronder een schema van alle evenementen welke deel uit maken van het 2012 seizoen met voor ons Dutchies als hoogtepunt het contest op Scheveningen van 16 mei – 20 mei!

Freestyle

Nieuw op de kalender is Dahkla, Morocco zal het seizoen gaan openen na het magische succes van afgelopen jaar. De atmosfeer is erg goed en condities in de lagoon waren perfect.

De PKRA en de riders hebben besloten om de manier van jureren te veranderen. Er zal gebruik worden gemaakt van een nieuw score systeem waarbij de 7 beste moves beoordeelt worden uit een maximum van 12 ingezette moves. We verwachten we een betere performance te zien en meer diversiteit in de trucks sinds de riders alleen hun beste trucks moeten landen in plaats van het herhalen van de eenvoudige.

Course Racing

Dit jaar wordt het grootste course racing seizoen ooit in de PKRA. Met 8 evenementen in 4 verschillende continenten.

Waves

Essaouira, Morocco zal een uniek evenement worden met serieus prijzengeld in een van de beste golven van Afrika. Het evenement zal plaatsvinden in de winter wanneer er meer kans is op grote golven en op sterke wind.

Dakhla 2011!

[youtube id=”gK-nq7grhgM”]

 van