22-04-2015 - Surfen, Nieuws

Plastic in my water

Voor elke surfer is de oceaan heilig, helaas wordt deze oceaan steeds vuiler. De vervuiling wordt een steeds groter probleem in de wereld. Vandaar de documentair “Plastic in my water” over plastic vervuiling. Tijdens een boottocht door de Amsterdamse grachten vroeg de 3 jaar oude dochter van filmmaker Allard Faas of vogels een nest van plastic mogen bouwen.

Uit deze vraag ontstond het idee om een documentaire over plastic vervuiling in Nederland te maken. Hoe kan materiaal, dat eerst een oplossing was voor zoveel problemen, nu een groot probleem wordt, waar we de controle over lijken kwijt te raken. Tijdens de documentair komt Boyan Slat uit Delft aan het woord, de 19-jarige student werd vorig jaar bekend met zijn innovatieve idee om de oceaan van vervuiling te verlossen.

Vervuiling

De film is een samenstelling van verschillende verhalen en is beslist geen protest film. Het probeert geen angst op te wekken, maar vooral de kijker zelf te laten nadenken over zijn eigen gedrag en daar conclusies uit te trekken.

Nu de film bijna af is, zal er een bedrag van € 5000,- nodig zijn, dat bedoelt is voor inschrijvingen op festivals en het organiseren van filmvertoningen in binnen- en buitenland. Om dit bedrag te werven is er een crowdfunding opgezet die hier te vinden is.

De film zal na de zomer 2015 officieel uitkomen en is voor iedereen die vervuiling als een probleem ziet en misschien nog meer voor iedereen die het probleem niet ziet een must see movie!

 

 

 

 

 van