POC begint 2021 met een groot aantal ISPO Awards

POC, dat een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van veiligheid, innovatie en design, heeft drie ISPO-prijzen gewonnen voor producten en innovaties uit de nieuwe wintercollectie 2021/22.

Het leiden van de ISPO ‘Winner’ awards is een gloednieuwe Goggle, Zonula Clarity, die een geheel nieuwe visuele ervaring en gezichtsveld introduceert waar alle soorten skiërs en snowboarders van kunnen profiteren. Een andere ‘winnaar’ en gloednieuw product is de Dimension VPD-rugzak, die het unieke perspectief van POC naar een on- en off-piste rugzak, bescherming en materiaalinnovatie brengt. De laatste ‘winnaar’ is weer een gloednieuw product dat niet op de skiër of snowboarder gericht is, maar op de mountainbiker, de Consort MTB-tuinbroek, die al die dagen met slecht weer, ongeacht de tijd van het jaar, zal veranderen in geweldige ervaringen dankzij zijn vermogen om alle voorwaarden aan te kunnen.

In een reactie op de ISPO-awards zei Jonas Sjögren, CEO van POC: “Geselecteerd worden als winnaar van een ISPO-award is altijd een geweldige eer en zeer nederig. Hoewel de wintersportgemeenschap ongelooflijk innovatief is, heeft 2020 ons allemaal uitgedaagd als nooit tevoren. En het spreekt boekdelen over de productontwikkelingsteams van POC die ondanks alle uitdagingen waarmee we wereldwijd worden geconfronteerd, nog steeds een reeks ongelooflijk innovatieve producten hebben kunnen ontwikkelen en uitbrengen, en niet alleen de producten die het geluk hebben een ISPO-prijs te hebben gewonnen. ”

Nieuwe collectie 2021/22 – productdetails winnaar

ISPO-winnaar – Zonula Clarity

Zonula Clarity is een bril die is ontworpen om de wereld te openen, de veiligheid te verbeteren en nieuwe ervaringen te bieden met een enorm perifeer zicht dankzij een gloednieuw en innovatief frameontwerp en het gebruik van Clarity-lenstechnologie ontwikkeld met Carl Zeiss. Vooral als een gebruiker de bril opzet, zal hij onmiddellijk het perifere gezichtsveld van 200 ° opmerken. Voor velen zal het resoneren met een astronautenvizier zonder randen die het zicht onderbreken.

ISPO-winnaar – Dimension VPD-backpack

Gedreven door het idee dat de perfecte rugzak nog niet bestaat, wilden we proberen deze te maken. Voor POC was dit nodig om de hoogste kwaliteit materialen te gebruiken, b.v. Afmeting polyant en VPD. Het moet ook veelzijdig en functioneel zijn, daarom zijn de draagopties, zakverdeling en toegangszones zo cruciaal. Het moest ook de katalysator zijn voor een dagje uit, niet een last, daarom zijn de afmetingen, de geïntegreerde veiligheid, de robuustheid en het comfort zo nauwkeurig dat je hem altijd wilt dragen.

POC INSPO award
ISPO-winnaar – Consort MTB-tuinbroek

Deze MTB-tuinbroek wordt de beste vriend van de mountainbiker, hun consort. Ontworpen om moeiteloos alle slechte weersomstandigheden te beheren, is de Consort gemaakt om het begin of einde van een seizoen te verbannen en te vervangen door nooit eindigend rijden. Met het consort kunt u onder alle omstandigheden rijden, want het is waterdicht, extreem ademend, flexibel, specifiek voor het rijden en versterkt met Cordura voor duurzaamheid en slijtvastheid.

POC INSPO award

In een reactie op de volledige collectie 2021/22 voegde Jonas Sjögren, CEO van POC, toe: “Ik ben bijzonder trots om alle nieuwe en bijgewerkte producten te presenteren die we hebben ontwikkeld, er zijn er veel die van nature opvallen, zoals de Meninx en de Oseus VPD laag, maar de hele collectie is doordrenkt met de missie en aanpak van POC. De kwaliteit en breedte van de collectie is een echt bewijs van de gedrevenheid en innovatie van onze productontwikkelingsteams en ik hoop dat het iedereen zal inspireren en zal bouwen aan een mooier jaar. “

Seizoen 2021/22 – Product highlights

De nieuwe 2020/21-collectie van POC bevat ook een groot aantal nieuwe producten, waaronder de Meninx en Meninx RS MIPS, een gloednieuw helmplatform dat is gemaakt voor de ‘vrije’ skiër, niet voor de freeskiër. Ontwikkeld met een knipoog naar klassiek ski-race- en helmontwerp, maar dat een nieuwe maatstaf zal zetten met strakke lijnen die lagen technologie en innovatie verbergen.

Oseus VPD Layer

Bovendien integreert een gloednieuw naadloos basislaagbeschermingssysteem, Oseus VPD Layer, een rugbeschermer die is ontworpen voor zowel wintersport als mountainbiken. De Layer is gemaakt met een wolpolyestermengsel om warmte en duurzaamheid te bieden en heeft dezelfde compressie als normale basislagen. De Layer bevat een gecertificeerde VPD-rugbeschermer met geïntegreerde zakken en uitgebreide details om het hele jaar door sneeuw- of fietsgebruik te ondersteunen

POC INSPO award
Women’s Loft Parka

De Women’s Loft Parka, geïnspireerd op de ISPO-prijswinnende Loft Parka, is de jas wanneer het je doel is om volledig beschermd te blijven tegen de elementen in de bergen en toch te kunnen skiën. Speciaal ontwikkeld voor raceskiërs in de barre omstandigheden op een berghelling, maar ook het favoriete stuk in de vallei als je klaar bent met skiën.

POCito Auric Cut MIPS

De POCito Auric Cut MIPS wordt geïntroduceerd en biedt serieuze multi-impact veiligheid voor kinderen op de berg. De helm is ontwikkeld met ons Whole Helmet Concept ™ en is voorzien van een RECCO®-reflector, een geïntegreerd LED-paneel en MIPS Brain Protection System, evenals traditionele POCito-functies, waaronder goed zichtbare fluorescerende kleurstellingen en reflecterende details. POCito Fornix en Obex zijn beide bijgewerkt, inclusief de integratie van MIPS

POC INSPO award
Race Stuff

Vrijwel de volledige ‘Race Stuff’ -collectie is nieuw of bijgewerkt. De collectie race-gerelateerde kleding en bescherming omvat alles wat racers nodig hebben voor training en competitie. Van nauwkeurig ontworpen warme en beschermende buitenlagen voor de warming-up tijdens het wachten op training of race-runs, zoals de Frisson Pant, tot huidpakken en kogelvrije vesten voor de prestaties en veiligheid die nodig zijn tijdens een race-run. Het is het complete pakket van een concurrent

Meer lezen over de INSPO Award? Klik hier!


Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van