18-02-2016 - Mountainbiken, Nieuws

POC gaat samenwerken met de nationale Zweedse wielerorganisatie

POC en de nationale wielerorganisatie van Zweden sluiten gaan met elkaar samenwerken, dit betekent dat POC de helmen, brillen en kleding voor de Zweedse wielerorganisaties gaat leveren. De verbintenis loopt af in het jaar 2018.

POC is van origine een Zweeds bedrijf met een sterke missie; ‘al onze activiteiten zijn gericht om de risico’s van sporten waar zwaartekracht voor gevaarlijke situaties kan zorgen te verminderen.

Stefan Ytterborn, POC CEO en oprichter, zegt: ‘de verbintenis met de Zweedse nationale wielerfederatie is een keuze die meerdere uitgangspunten van ons ondersteund, namelijk; om het Zweedse wielrennen het beste en het veiligst van de wereld te maken. Als Zweeds bedrijf zijn wij enorm trots om op deze manier onze nationale wielerfederatie te ondersteunen en streven om mede dankzij de samenwerking in het jaar 2020 tot de wereldtop in het wielrennen te behoren. Wij verzekeren dat de Zweedse atleten kunnen beschikken over de beste gear in technisch opzicht en zo maximaal kunnen presteren.

Zweedse wielren federatie
De nationale Zweedse wielerfederatie werd opgericht in het jaar 1900 en bestaat uit ongeveer 380 aaneengesloten organisaties. De federatie is verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van mountainbiken en wielrennen. Daarnaast is de federatie verantwoordelijk voor BMX, cyclo-cross, track, trial en para cycling.

https://youtu.be/vvErjQDZD5M

Voor meer informatie over de producten van POC bezoek je website.

 van