16-01-2019 - Nieuws, Wielrenblad

POC introduceert de bekroonde Ventral Air

Met een focus op extreme niveaus van ventilatie, een zeer laag gewicht en een hoge mate van bescherming, introduceert POC met trots het nieuwste uit de racefiets helmen lijn; de Ventral Air. De helm wordt gebruikt door rijders van EF Education First op de Tour Down Under, de perfecte testbasis voor helmen.

Jonas Sjögren, CEO van POC: “We hebben de afgelopen jaren een aantal geavanceerde prestatiehelmen ontwikkeld. De bekroonde Octal, met zijn toonaangevende gewicht en ventilatie, was de eerste die we uitbrachten om de uitdagingen van de compromisloze wereld van het pro peloton aan te gaan. Snel daarna gevolgd door de Cerebel en meer recentelijk de Ventral SPIN.

Het doel is altijd om wetenschap, gemengd met onze innovatie en het Zweedse erfgoed te gebruiken om de veiligheid en prestaties van een rijder te optimaliseren. De Ventral Air is het nieuwste resultaat van onze aanpak; Het is een ongelooflijk veilige en lichtgewicht high-performance helm die een overheersend koelend effect heeft over het hele hoofd. Perfect voor lange berg beklimmingen, rijders die de voorkeur geven aan een lichte en zeer geventileerde helm of degenen die regelmatig rijden in warme klimaten. ”

Jonathan Vaughters, CEO van EF Education First, voegde toe: “Succes in professioneel racen is gebaseerd op prestaties, en de Ventral Air is een nieuwe sprong voorwaarts voor de renners. Vooral voor de erg warme dagen of bergetappes, omdat het het beste qua gewicht, ventilatie en veiligheid combineert.

Veiligheid en innovatie zijn een belangrijke factor bij het begrijpen van de potentiële potentie van het team en de rijders . Het is hier waar POC’s vermogen om producten te maken met ongelooflijke kwaliteit en relevantie die voor de krachtige omgeving altijd opvalt. ”

Ventral Air

The Ventral Air

Het unieke ontwerp van de Ventral Air, die onlangs de prestigieuze Design and Innovation Award won, is beïnvloed door de Octal en Ventral. Het resultaat is een structureel geoptimaliseerde helm met precieze ventilatieopeningen en interne kanalen om de luchtinlaat en de uitlaat te regelen bij zowel hoge als lage snelheden. Hierdoor verbetert de ventilatie, evenals het vermogen van de rijder om de weerstand te verminderen.

De Ventral Air is uitzonderlijk licht, maar heeft een volledig ingepakte uni-body schaalconstructie voor extra veiligheid en een EPS-voering die is geoptimaliseerd voor de perfecte balans tussen gewicht en veiligheid. De helm beschikt ook over POC’s gepatenteerde siliconen padsysteem, SPIN (Shearing Pad INside).

Een lichtgewicht verstelsysteem en een ergonomisch ontwerp met precisiebanden bieden een uitstekende en flexibele pasvorm en het heeft ook een nieuwe opslagplek voor je fietsbril.

Product en technische kenmerken

 • Structureel geoptimaliseerde helm met precieze ventilatieopeningen en interne kanalen om de luchtinlaat en de uitlaat te regelen bij zowel hoge als lage snelheden
 • Extreme koeling en ventilatie dankzij poorten en een innovatief ontwerp van de interne luchtstroom
 • Uniek ontwerp geoptimaliseerd met CFD-testen voor aerodynamische prestaties en minimale luchtturbulentie
 • Het gepatenteerde siliconen padsysteem van POC, SPIN (Shearing Pad INside)
 • Krachtige EPS-voering met doelgerichte en geoptimaliseerde dichtheid voor de ideale balans tussen laag gewicht en bescherming tegen neerstorten.
 • Volledig ingepakte uni-body schaalconstructie om de veiligheid en de integriteit van de helm te vergroten.
 • Lichtgewicht formaat-aanpassingssysteem voor een persoonlijke pasvorm.
 • Eenvoudig verstelbare precisiebanden verankerd aan de helmvoering voor extra comfort en veiligheid.
 • Opslagplek om uw zonnebril veilig op zijn plaats te houden wanneer deze op de helm wordt geplaatst.
 • Gebruikt door EF Education First Pro Cycling Team
 • Verkrijgbaar in zowel matte als glanzende kleuren
 • Maten – Klein (50-56), Normaal (54-59), Groot (56-61)
 • Gewicht – 230 g CE (maat M), 270 g in CPSC en AS / NZS (maat M)

Kijk voor meer informatie op de website van POC.

 van