01-03-2023 - Nieuws, Wielrenblad

POC introduceert de Omne Lite en Omne Ultra

POC lanceert met trots twee gloednieuwe helmen; de Omne Lite, een lichtgewicht, prestatiegerichte helm waarbij een laag gewicht en comfort voor de rijder centraal staan. En de Omne Ultra, een helm ontworpen voor avontuur en verkenning, een veelzijdige en creatieve metgezel ontwikkeld om de vlucht van een rijder buiten de verharde wegen te beschermen.

Beide helmen hebben een schat aan innovatie en sluiten naadloos aan bij de bekende klassiekers in de huidige Omnefamilie: de Omne Air; Omne Restistance; POCito Omne; en de Omne Eternal. Beide maken deel uit van het Omne-helmplatform, dat is ontwikkeld voor verbeterde veiligheid, ultieme veelzijdigheid en met het doel om het potentieel van een fietser te ontketenen.

Omne Lite

De Omne Lite is gebouwd op basis van bekroonde technologieën en innovaties en is een natuurlijke eerste stap naar een grotere prestatiegerichtheid voor een rijder door lichtgewicht, geoptimaliseerde bescherming te bieden. Gebaseerd op het Omne Air platform is de helm lichter met meer ventilatie, wat zich vertaalt in extra comfort. Dit wordt bereikt door het optimaliseren van het oppervlak van de PC-schaal om gewicht te besparen, en de toevoeging van ventilatie-uitlaten aan de achterzijde verbeteren de luchtstroom door de helm, wat een verhoogd comfort ondersteunt, met name in warmere omstandigheden.

POC Omne Lite

The Omne Ultra

De Omne Ultra is iets anders. Hij is ontworpen om meer personalisatie en inspiratie te bieden voor uitgebreide avonturen op de fiets. De Omne Ultra belichaamt de geest van het fietsen, om je eigen beslissingen te nemen, je eigen pad te vinden en een individueel perspectief te creëren. De helm is gebaseerd op het Omne Air-platform en heeft veelzijdige bevestigingspunten, riempjes en klittenband, zodat rijders een regenhoes, een ID-patch of zelfs kleine voorwerpen voor of na de rit kunnen opbergen. Gemaakt als een integraal hulpmiddel voor de rit en als verbeterde bescherming, zijn er geen grenzen aan hoe je ermee kunt improviseren.

POC Omne Ultra

De Omne familie – details

De Omne Air heeft een EPS liner die geoptimaliseerd is voor de perfecte balans tussen laag gewicht en veiligheid, aanvullende technologie zoals Mips vult POC’s hele helmconcept aan om materialen en design te optimaliseren.

POC Omne Family

De Omne Air Resistance is gebouwd op dezelfde fundamenten als de Omne Air, maar is speciaal ontworpen voor multifunctioneel gebruik en de POCito Omne Air beschikt over dezelfde technologie met zeer zichtbare fluorescerende kleuren die de aandacht trekken van een afstand, zodat anderen fietsers eerder opmerken. Reflecterende details maken het nog makkelijker voor de helm om de aandacht te trekken.

POC Omne Family

De Omne Eternal, een primeur in zijn soort omdat hij zichzelf kan opladen bij elk licht, zowel binnen als buiten. Het resultaat is dat wanneer u wilt rijden, uw licht altijd opgeladen en klaar is. Allemaal aangedreven door schone, eindeloze energie. De helm is licht, veilig, goed geventileerd en comfortabel, en de Omne Eternal voegt daar nog een schepje bovenop met zijn unieke gebruik van Powerfoyle, een technologie voor het oogsten van licht om het achterlicht permanent van energie te voorzien.

POC Omne Eternal

Technische details
Omne Lite – product details

 • Zeer licht
 • Lichtgewicht verstelbaar pasvormsysteem
 • Verbeterde ventilatiekanalen
 • Een lichtgewicht EPS liner geeft optimale bescherming.
 • Een minimale PC schaal biedt structurele sterkte terwijl het gewicht laag blijft.
 • Extra ventilatieopeningen aan de achterzijde van de helm verbeteren de ventilatie en luchtstroom.
 • Een lichtgewicht 360° verstelsyteem zorgt voor een veilige pasvorm rond het hele hoofd.

Prijs: 190 EUR, 239 CHF, 1900 SEK, 170 GBP, 190 USD
Kleuren: epidoot groen mat, fluorescerend roze/uranium zwart, hydrogen wit, paars Amethist Matt, uranium zwart mat, uranium zwart/loodblauw mat, uranium zwart/prismarood mat.
Beschikbaar: Omne Lite is vanaf maart 2023 online en instore verkrijgbaar.
Certificering: EN, CPSC, AS/NZS
Gewicht: S/50-56 cm – 220g, M/54-59 cm – 240g, L/56-61 cm – 260g

Omne Ultra – product details

 • EPS Liner – Een lichtgewicht EPS liner geeft optimale bescherming.
 • PC Shell – verbetert de structurele integriteit van de helm.
 • Verstelbare 360° pasvorm – verstelsysteem maakt het gemakkelijk om een veilige, comfortabele pasvorm te vinden.
 • Slank profiel – ontwikkeld met een slank profiel
 • Bevestigingspunten – een aantal externe bevestigingspunten om de mogelijkheid tot individualisering te bieden en de off-bike functionaliteit te verbeteren.
 • Doorzoekbaar – een RECCO® reflector helpt reddingsdiensten u gemakkelijk en snel te lokaliseren als er iets misgaat.
 • Mips Integra – integreert naadloos en bijna onzichtbaar rotationele impactbescherming in de helm.

Prijs: 200 EUR, 249 CHF, 2000 SEK, 180 GBP, 200 USD
Kleuren: Argentiet ziver mat, Epidoot groen mat, himalaya zout mat, uranium zwart mat.
Beschikbaarheid: Omne Ultra is exclusively available via official POC e-tail and retail partners from March 2023.
Certificering: EN, CPSC, AS/NZS
Gewicht: S/50-56 cm – 320g, M/54-59 cm – 340g, L/56-61 cm – 390 g

Klik hier voor meer informatie over POC!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van