02-03-2018 - Nieuws, Wielrenblad

POC introduceert Ventral helm

POC is zeer trots om zijn nieuwe aero helm aan te kondigen, de Ventral. Het is de snelste, veiligste, lichtste en veiligste helm en meest aerodynamische die POC ooit heeft gemaakt. Ontwikkeld door feedback en ervaringen uit het peloton

De Ventral is door POC gemaakt om de snelheid en veiligheid op de fiets te vergroten. Het proteam EF Education First – Drapac p / b Cannondale Pro Cycling, zal voor in maart voor het eerst in wedstrijdverband gebruik maken van de Ventral tijdens de klassieker Parijs- Nice.

Jonas Sjögren, CEO van POC: “Afgelopen jaren heeft POC al een aantal verschillende geavanceerde helmen ontwikkeld. De POC Octal is bekend, maar de Octal Aero-, Cerebel- en Tempor-helmen zijn ook van fundamenteel belang geweest voor het verbeteren van de aerodynamische prestaties van vele fietsers. Met al deze ervaringen wou POC deze ideeën nog verder uitrollen om een geventileerde aerodynamische helm te ontwikkelen.

De samenwerking met EF Education First, het Cannondale Pro Cycling Team van Drapac, is hierbij dus van groot belang geweest voor de productontwikkeling van de Ventral. Jonathan Vaughters, ploegleider van het team laat het volgende weten: “We zijn sinds 2014 partners van POC en hun innovatie en ondersteuning waren essentieel voor het succes en het welzijn van het team. De realiteit van het moderne racen op de weg is dat de resultaten vaak door de allerkleinste marges worden beslist. De Ventral geeft ons een sterke aerodynamica en zorgt voor veiligheid tijdens de koersen. Onze wielrenners hebben belangrijke feedback gegeven tijdens de ontwikkeling van de Ventral. Het team kijkt er dan naar uit om vanaf maart met de POC Ventral te koersen.”

De prestaties van de Ventral zijn gebaseerd op vier belangrijke pijlers; aerodynamica, ventilatie, veiligheid en gewicht. Al deze aspecten zijn samengebracht in de Ventral.

https://www.youtube.com/watch?v=nBdqNtUPNLM&feature=youtu.be

Aerodynamisch

Belangrijk voor de aerodynamische prestaties van de Ventral is het unieke ontwerp en de precieze afmeting van de helm. Door de lucht aan de voorkant van de helm op te vangen en daarna via speciale luchtstromen af te voeren naar de achterkant, is de helm aerodynamisch gemaakt.

Ventilatie

De luchtinlaten en de interne luchtstroom kanalen zorgen voor een superieure ventilatie en koeling die de algehele prestaties van de helm moeten verbeteren. De specifieke luchtstroom kanalen van de Ventral binnen de helm zorgen voor meer luchtsnelheid en daarmee een verbetering van de koeling van de helm. Er is een samengevoegde interne en externe luchtstroom aan de achterkant van de helm, die zorgt voor betere ventilatie en minder weerstand.

Veiligheid

Alle POC-helmen zijn gebouwd vanuit veiligheid en vanuit de hoekstenen van de POC-missie. Dit betekent materiaalkwaliteit, precieze zones met EPS dichtheid en een verstelsysteem voor individuele precisie en een veilige pasvorm. Bovendien en uniek voor de Ventral, is SPIN, het door POC aangevraagde patent voor het nieuwe beschermingssysteem dat ervoor moet zorgen dat de Ventral optimale veiligheid biedt aan fietsers.

Door gebruik te maken van de innovatieve pad-technologie, die direct tegen het hoofd van de gebruiker zit en in elke richting kan schuiven, kunnen de SPIN-pads bewegen ten opzichte van het hoofd, wat de kracht die wordt overgedragen naar de hersenen tijdens een val kan verminderen. Omdat de SPIN-pads de normale beschermlaag vervangen en geen extra functies of hulpstukken vereisen, hebben ze geen invloed luchtstroom in de helm, maar bieden ze nog steeds comfort en zorgen ze voor absorptie van zweet.

Het gewicht

De POC Ventral is hiermee een toonaangevende en geventileerde aero-helm. De Ventral is volledig geoptimaliseerd op elke vlak. Bovendien is de Ventral licht en weegt slechts 248g. Meer informatie over de POC Ventral is te vinden op de website. Wij zullen deze nieuwe helmen van POC uiteraard ook zelf gaan testen, houd onze kanalen dus zeker in de gaten voor onze ervaringen met de POC Ventral.

 van