POC komt met de gloednieuwe Kortal Race MIPS en Devour

De Kortal Race MIPS, is een gloednieuwe all-mountainbike helm met verbeterde veiligheid, innovatie en technologie. Het is ook de allereerste helm met de onlangs onthulde Mips® Integra. De Devour heeft een nieuwe kijk op het gezichtsvermogen en is voorzien van POC’s Clarity-lenstechnologie. Samengevoegd met uitzonderlijke oogbedekking en bescherming, is het ontworpen voor de behoeften van moderne fietsers, offroad en onroad. De Kortal Race MIPS en de Devour Clarity, die onlangs zijn bekroond met Design and Innovation Awards, kunnen vanaf 2 maart 2021 online en in de winkel worden gekocht.

In een reactie op de nieuwe releases zei Oscar Huss, Head of Product bij POC: “Mountainbikes zijn tegenwoordig meer capabel dan ooit en bieden alles van XC-efficiëntie tot dalende DH-prestaties. Rijders hebben nu een hele reeks nieuwe kansen die we wilden verbeteren met een nieuwe maatstaf in helm- en oogbescherming. Met een scala aan geïntegreerde technologie, veiligheidsoplossingen en gloednieuwe innovaties vertegenwoordigen de Kortal en Devour een aanzienlijke vooruitgang in bescherming en visie. “

Geïnspireerd door de Tectal, die POC’s visie voor trailhelmen introduceerde en innovatieve veiligheidstechnologie integreerde in een lichtgewicht en goed geventileerde helm, tilt de Kortal Race MIPS de ideeën van POC nog verder. Het zet een nieuwe maatstaf voor mountainbikers thuis met de meer agressieve en capabele all-mountainbikes. De helm heeft een gloednieuw ontwerp, een gepatenteerd losbreekviziersysteem om de nek van een ruiter te beschermen, aramide bruggen voor kracht, een NFC Medical ID-chip die digitale technologie gebruikt om de helm voor je te laten spreken wanneer je dat niet kunt. Een RECCO®-reflector waarmee u vindbaar kunt zijn in grote gebieden, vooral in bergachtige omgevingen. De Kortal Race MIPS is ook ‘s werelds eerste helm die het gloednieuwe Mips® Integra-systeem gebruikt, een bijna onzichtbaar roterend impactbeschermingssysteem.

Om de bescherming verder uit te breiden, is de Kortal Race MIPS een speed pedelec-gecertificeerde helm die voldoet aan de Nederlandse NTA8776-norm, die helmen test bij hogere botssnelheden dan bij normaal fietsgebruik. De helmklep heeft verschillende posities om de bril eronder op te bergen als deze niet in gebruik is. En natuurlijk past hij naadloos bij de nieuwe Devour Clarity-zonnebril en heeft hij zelfs een ‘ooggarage’ aan de achterkant voor opslag. De Kortal, die een beperkte lijst van technologie zal bevatten, zal ook worden uitgebracht naast de Kortal Race MIPS.

Devour zonnebril

De Devour-zonnebril, ontwikkeld met uitzonderlijke dekking, geeft een nieuw gevoel van vrijheid en flexibiliteit en voelt zich zowel op de weg als op het parcours thuis. De zonnebril heeft een volledig verstelbaar neusstuk en pootjes, waardoor het gemakkelijk is om voor elke hoofdvorm een ​​veilige pasvorm te vinden en de rijder een persoonlijkere pasvorm kan creëren. Oppervlaktedetails zijn kristalhelder dankzij de Clarity-lenstechnologie die het kleurenspectrum nauwkeurig afstemt, en het frameontwerp maximaliseert het perifere zicht en zorgt voor een aanzienlijke luchtstroom. Devour Clarity biedt volledige UV-bescherming (UV400) en is voorzien van Ri-Pel lensbehandeling die beschermt tegen vuil, olie en water, en een antikraslaag.

Productinformatie

Kortal Race MIPS

Uitzonderlijke bedekking, ononderbroken ventilatie, een volledig verstelbare pasvorm en geïntegreerde technologie voor meer veiligheid. De MTB-helm waar grenzen niet meer gelden.

Patented breakaway peak – Breekt af bij een val om de nek te beschermen en de kans op letsel te beperken.
Mips® Integra– Het gloednieuwe, bijna onzichtbare, roterende impact systeem van MIPS.
NFC Medical ID – Bewaar uw vitale medische informatie en noodcontacten in de helm, zodat eerstehulpverleners direct de informatie kunnen krijgen die ze nodig hebben.
RECCO® Reflector – De RECCO® Reflector helpt reddingsdiensten u gemakkelijk en snel te lokaliseren als er iets misgaat.
E-bike ready – De Kortal-helm is ontwikkeld voor gebruik met e-bikes en voldoet aan de Nederlandse NTA 8776 e-bike-helmstandaard.
Goggle compatible – De helm past naadloos bij de POC Ora-bril, die onder de klep past als deze niet wordt gebruikt.
Eye garage – opslag voor uw bril gecreëerd aan de achterkant van de helm
Adjustable 360° Fit – Een 360 ° verstelsysteem maakt het gemakkelijk om een ​​veilige, comfortabele pasvorm te vinden.
Uninterrupted Ventilation – Het ontwerp zorgt ervoor dat de brilriem geen ventilatieopeningen afdekt.
Unibody Shell – De unibody-shell verbetert de structurele integriteit van de helm
EPS Liner – Een lichtgewicht EPS-voering biedt optimale bescherming.
Extended Protection – Uitgebreide zones rond de slapen en het achterhoofd bieden extra bescherming in risicogebieden.

Gewicht

Kortal Race MIPS
Alle normen – (EN1078, CPSC 1203, AS-NZS, NTA 8776) S – 390 g, M – 390 g, L – 470 g

Kortal
Alle normen – (EN1078, CPSC 1203, AS-NZS, NTA 8776) S – 360 g, M – 380 g, L – 440 g

Beschikbaarheid
Nu online beschikbaar en bij geselecteerde winkels. Adviesprijs – Kortal Race MIPS € 250, Kortal € 200.


Devour Clarity

Een helder, scherp en overzichtelijk zicht is de toegangspoort tot prestaties en het vermogen om op gevaren te reageren. Laat je leiden door je zicht, het detail is er als je het kunt zien. Verslind het allemaal.

Clarity lens – Clarity-lenstechnologie, ontwikkeld in samenwerking met Carl Zeiss, geeft optimale controle over het kleurenspectrum voor een ongeëvenaard zicht op de paden.
Exceptional field of view – het lensontwerp geeft een groot gezichtsveld, waardoor de rijders veel visuele informatie krijgen en een beter reactievermogen hebben.
Adjustable temples (length and grip) – De lengte en grip van de slapen kunnen eenvoudig worden aangepast voor een persoonlijke pasvorm op elke hoofdvorm.
Adjustable nose piece – Een zacht, verstelbaar neusstuk van gripvast rubber zorgt voor een precieze en veilige pasvorm.
Ri-Pel treatment – De Ri-Pel hydrofobe en oleofobe behandeling beschermt tegen vuil, water, zweet, zout, olie en stof.
Anti-scratch – Een antikrasbehandeling vermindert het risico op oppervlaktebeschadiging voor een duidelijker zicht.
Interchangeable lens – Het verwisselen van de lens is eenvoudig met een eenvoudig mechanisme, waardoor het gemakkelijker wordt om lenzen te wisselen wanneer de lichtomstandigheden veranderen.
Complete UV Protection (UV400) – Volledige bescherming tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen.
Soft carrying pouch – Het zakje is ook te gebruiken als poetsdoek.

Nu online beschikbaar en bij geselecteerde winkels. Adviesprijs – € 250


Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van