15-05-2023 - Nieuws, Wielrenblad

POC lanceert de limited edition Elicit Ti

POC’s gloednieuwe limited edition fietszonnebril, Elicit Ti, vertegenwoordigt een nieuwe manier van denken, waarbij de beste prestaties, visie en gewicht worden gecombineerd met hersteld titanium van medische kwaliteit.

Sterker en zelfs lichter dan de 23g van zijn naamgenoot, de Elicit, is de limited edition Elicit Ti gemaakt met behulp van een innovatief herstelproces waarmee ongebruikt titanium uit de productie van chirurgische instrumenten kan worden geborgen en gereviseerd om de Elicit Ti te creëren.

Ze zijn ontwikkeld voor de hoogste prestatieniveaus met gebruik van materiaal van de hoogste kwaliteit en benadrukken dat prestatie en duurzaam denken hand in hand kunnen gaan.

Tilda Håll, Product Manager, Eyewear, POC, zei: “We benaderden de ontwikkeling van de Elicit Ti met een basisprincipe als kern; dat duurzame materialen en prestaties naast elkaar kunnen en moeten kunnen bestaan. Als we conventionele denkwijzen en methodes ter discussie stellen, is er geen reden om concessies te doen aan prestaties of duurzaamheid of een reden om de ene boven de andere te verkiezen. In plaats daarvan zou het naast elkaar moeten kunnen bestaan en de norm moeten worden. En we zijn er trots op dat we dat met de Elect Ti precies hebben laten zien.”
Met een gewicht van 22 g zal de Elicit Ti de mantel overnemen als POC’s lichtste zonnebril ooit en zal hij worden gebruikt door het EF Education-EasyPost-team tijdens de Giro d’Italia.

Andreas Klier, Sports and Technical Director, EF Education-EasyPost, zei: “Veel van onze rijders gebruiken de Elicit-bril al een tijdje omdat hun gewicht en prestaties uitzonderlijk zijn. Om al die prestaties te nemen en daaraan toe te voegen, is de fundamentele dimensie van duurzaam denken opvallend, en het illustreert waarom we het zo waarderen om zo nauw samen te werken met POC.”

De Elicit Ti heeft een uniek titanium truss-ontwerp langs de slapen, waardoor de perfecte balans tussen stijfheid en gewicht mogelijk is. Het ontwerp uit één stuk is gemaakt van teruggewonnen titanium van medische kwaliteit en creëert een uniek product met optimale stijfheid, comfort en balans.

De Elicit Ti biedt ongelooflijke bescherming en dekking, die allemaal zijn onderworpen aan strenge tests, vooral met professionele EF-rijders. Met speciaal ontworpen lensscharnieren is het verwisselen van lenzen moeiteloos en snel, waardoor rijders lenzen binnen enkele seconden kunnen verwisselen. Het frameloze ontwerp creëert ook een uniek gevoel van openheid en biedt tegelijkertijd alle voordelen van verbeterde dekking.

Stefan De Bod, EF Education-EasyPost-rijder, zei over de brillen: “De Elicit Ti’s zijn speciaal omdat ze zo ongelooflijk licht zijn. Door de lichtheid merk ik ze nauwelijks op en ze hebben zo’n helder zicht dankzij de Clarity-lenzen. Wetende dat POC gerecupereerde materialen heeft gebruikt om deze bril te ontwikkelen, waardeer ik ze des te meer.”

Om de lichtgewichtbenadering te illustreren: in combinatie met de lichtste helm van POC, de Ventral Lite, zou het gecombineerde gewicht slechts 200 g zijn (ongeveer voor beide). Dat is natuurlijk een aanzienlijke prestatiewinst voor degenen die gefocust zijn op gewicht en prestaties.

Elicit Ti – details

 • Uitzonderlijk licht: 22g, een frameloos ontwerp en een truss-structuur op de pootjes houdt het gewicht laag.
 • Titanium tempels: eendelig, lichtgewicht, sterk, duurzaam en gemaakt in Zweden van teruggewonnen titanium van medische kwaliteit.
 • Snap scharnieren: snap-in scharnieren maken zeer snelle en gemakkelijke lenswisselingen mogelijk. Dankzij de scharnieren kunnen de pootjes bij een val ook loskomen van de lens, waardoor schade tot een minimum wordt beperkt.
 • Verwisselbaar neusstuk: er worden twee maten neusstuk geleverd, zodat elke gebruiker een comfortabele pasvorm kan vinden.
 • Duidelijke lens: lenzen met Clarity-technologie voor scherper zicht.
 • Gebogen lens: een doorlopende, gebogen lens met afschuiningen aan de rand geeft een uitzonderlijke dekking en houdt het gewicht laag.
 • UV400: volledige UVA- en UVB-bescherming.
 • Ri-Pel™: beschermt tegen vuil, water, zweet, zout, olie en stof, en maakt de lenzen gemakkelijker schoon te houden.
 • Anti-kras behandeling: houdt de lenzen vrij van vlekken die het gezichtsvermogen aantasten.
 • Wordt geleverd met een reserve heldere lens: verwissel lenzen om het beste zicht te hebben in verschillende omstandigheden. Inclusief hardcase en schoonmaakdoekje.
 • Beschikbaarheid: verkrijgbaar in het voorjaar van 2023 in geselecteerde winkels en online.
 • Prijs: EUR 400,00 / CHF 400,00

Klik hier voor meer informatie over POC!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van