08-05-2023 - Nieuws, Wielrenblad

POC lanceert de Procen tijdrithelm

Door jarenlange ervaring, bekroonde innovaties en grondige samenwerking met de renners en prestatie-experts van EF PRO CYCLING te combineren, lanceert POC met trots zijn nieuwste aerodynamische tijdrithelm, de Procen.

Als onderdeel van POC’s Aero-initiatief is de Procen het nieuwste product van POC gericht op aerodynamica en de specifieke behoeften van prestatiefietsers. De Procen is ontwikkeld in samenwerking met EF PRO CYCLING-teams en optimaliseert de aerodynamica en koeling om snelheid, bescherming en prestaties te verbeteren.

De Procen zal op 1 mei debuteren bij EF Education-TIBCO-SVB tijdens de ploegentijdrit in La Vuelta Femenina. Het zal voor het eerst worden gebruikt door de EF Education-EasyPost-renners tijdens de Giro d’Italia.

Magnus Gustavsson, Director of Hard Goods, POC, zei: “We wisten al dat we met de Tempor en Cerebel enkele van de snelste tijdrithelmen in de wielersport hebben. Met het team brachten we onze gecombineerde ervaring samen en verdiepten we ons in onze schat aan CFD-gegevens en bewijzen om de precieze behoeften van prestatie- en elitewielrenners te analyseren, vooral hoe om te gaan met hitte. Ons doel met de Procen was om de snelheid en het aerodynamische voordeel van de Tempor en Cerebel te behouden en een prestatielaag toe te voegen door verbeterd warmtebeheer, waardoor rijders aerodynamisch kunnen worden geoptimaliseerd, hun snelheid kunnen gebruiken voor koeling en piekinspanningen kunnen volhouden voor langer.”

De Procen is ontworpen om de hogedrukzone aan de voorkant van de helm af te voeren, wat leidt tot stilstaande lucht en extra luchtweerstand die rijders moeten doordrukken, en in plaats daarvan door de helm geleidt. Door het Venturi-effect in de helm te creëren, zoals gebruikt in de Ventral-helm van POC, zorgt de luchtstroom bovendien voor superieure ventilatie en koeling, wat de algehele prestaties van de helm en de berijder verbetert.

Rachel Hedderman, General Manager van EF Education-TIBCO-SVB, zei: “Succes in professioneel racen is gebaseerd op prestaties, en we kwamen naar POC met enkele ideeën en aandachtsgebieden voor ons in de toekomst, met name hoe we met nog meer hitte kunnen omgaan en hoe je het potentieel van het team en de rijder kunt maximaliseren. De Procen is een ander voorbeeld waar POC een nieuwe manier van denken kan initiëren, door producten te creëren met ongelooflijke kwaliteit en relevantie. Ik weet dat onze rijders enthousiast zijn om het ten volle te benutten.”

De Procen is ontwikkeld met dezelfde nauwgezette Computational Fluid Dynamics (CFD)-testen en -analyses die zijn gebruikt bij het maken van de gevestigde Tempor- en Cerebel-tijdrithelmen van POC, die beide werden gebruikt om de vergelijkende analyse en benchmark voor de Procen te bieden. Om nog meer inzicht te krijgen in elke renner en hun specifieke tijdritpositie, hebben de prestatieteams van EF Pro Cycling de 3D-body van talrijke renners gescand om een ​​extra CFD-database te creëren om de positie van de renner en Procen te verfijnen.

Andreas Klier, Sports and Technical Director, EF Education-EasyPost, zei: “We zijn sinds het seizoen 2014 partners van POC en hun innovatie en ondersteuning van het team zijn cruciaal geweest voor veel van onze prestaties. Samen wilden we nog een sprong voorwaarts maken, omdat we weten dat geoptimaliseerde aerodynamica en koeling de prestaties van elke rijder zullen verbeteren, ongeacht wat voor soort tijdrijder ze zijn. En met de Procen heeft POC een echte ‘Goudlokje’-tijdrithelm gecreëerd waar de overgrote meerderheid van onze rijders van zal profiteren.’

Luchtstroom
Een precieze vorm beheert de resterende lucht die over en rond de helm stroomt, met name de achterrand, die is geoptimaliseerd om turbulentie te verminderen en de lucht die door de helm stroomt te ontmoeten. Dit handhaaft een lineaire luchtstroom van de helm en de berijder, waardoor de algehele aerodynamische prestaties van de berijder worden verbeterd.

Verstelbare lens
Naast de ventilatie en aerodynamische prestaties, maakt de Procen ook gebruik van een nieuw en innovatief lenssysteem met 2 posities waarmee een rijder altijd een helder zicht heeft en eventuele lensbeslaan op de starthelling overwint. De Clarity-lens kan ongeveer 10 mm van de helm worden geplaatst om ervoor te zorgen dat de lucht op natuurlijke wijze kan bewegen voordat deze op zijn plaats wordt gedrukt voordat de tijd begint. Dankzij een innovatief tempelontwerp is de vizierlens volledig afneembaar en zal bij een val ook loskomen van de helm.

Comfort
Het belang van een duidelijk zicht bij het rijden van tijdritten is van fundamenteel belang voor de veiligheid, vooral om het parcours met voldoende tijd te kunnen zien en erop te reageren. Evenzo spelen comfort en pasvorm een ​​essentiële rol bij het behouden van de focus. Procen’s afstelsysteem voor het hele hoofd maakt het voor elke rijder gemakkelijk om een ​​veilige pasvorm te vinden, waardoor optimale bescherming wordt gegarandeerd.

Magnus Gustavsson, POC voegde toe: “Ons Aero-initiatief wordt gedreven door wetenschap, onze innovaties en onze ruimdenkende Zweedse houding, om de veiligheid en prestaties van een rijder te optimaliseren. De Procen is het nieuwste resultaat van onze aanpak; een ongelooflijk krachtige helm met een superieur verkoelend effect over het hele hoofd, perfect voor intense tijdritten, vooral in de hitte of langdurige inspanningen.

Verdere details

USP’s
– CFD (Computational Fluid Dynamics) getest voor optimale aerodynamische efficiëntie.
– Track-geteste ventilatie voor optimaal comfort.
Venturi-geïnspireerde luchtstroom verbetert de koeling.
Duidelijke achterrand duwt lucht weg van de schouders.
– Afneembaar afgescheiden vizier.
– Lens startpositiefunctie voorkomt beslaan.
– Lichtgewicht verstelbaar pasvormsysteem.

Veiligheidscertificering
Gecombineerde certificering – EN 1078/CPSC/AS/NZS 2063

Maten
Medium (54-60) – met fit-pads inbegrepen om de individuele maatvoering te verfijnen

Beschikbaarheid
Verkrijgbaar in september in geselecteerde winkels en online.

Kleuren
Waterstofwit, uraniumzwart mat

Prijs
400 EUR/499 CHF/3999 SEK/400 USD/4000 NOK/670 AUD/350 GBP

Klik hier voor meer informatie over POC!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van