22-06-2023 - Nieuws, Wielrenblad

POC lanceert Education-EasyPost limited edition helm

Voorafgaand aan het grootste evenement in het wielrennen en om te voldoen aan de eisen van een legioen van de grootste fans van de sport, is POC verheugd om zijn Ventral Air Mips EF Education-EasyPost editie helm uit te brengen.

Deze gelimiteerde editie helm is dezelfde als die gebruikt wordt door veel renners van EF Education-EasyPost, die op gelijke wijze hebben beschermd, gepresteerd en geïnspireerd, en zal onmiddellijk beschikbaar zijn in geselecteerde online en fysieke winkels, en op de website.

De helm


De gelimiteerde editie helm is exact dezelfde versie van de Ventral Air Mips die beschikbaar is voor EF Education-EasyPost renners. Ontwikkeld met een focus op extreme ventilatie, een zeer laag gewicht en een hoog beschermingsniveau, heeft de Ventral Air Mips zich bewezen op het allerhoogste niveau van de WorldTour races. De beschikbaarheid van de helm zal samenvallen met het grootste wielerevenement ter wereld, de Tour de France.

Het design

Roze staat bekend als de kleur van EF Education-EasyPost, daar bestaat geen twijfel over, en het ontwerp van 2023 presenteert het klassieke roze samen met verschillende tinten die knipogen naar het verleden, heden en de toekomst van het team. En natuurlijk de favoriete argyle van de fans.

De Ventral Air Mips

De bekroonde Ventral Air is een structureel geoptimaliseerde helm met precieze ventilatieopeningen en interne kanalen om de luchtinlaat en -afvoer te regelen bij zowel hoge als lage snelheden, wat de ventilatie verbetert en de mogelijkheid van de renner om weerstand te verminderen vergroot.

De Ventral Air is uitzonderlijk licht van gewicht en heeft tegelijkertijd een volledig omsloten unibody-schaalconstructie voor extra veiligheid en een EPS-voering die geoptimaliseerd is voor de perfecte balans tussen gewicht en veiligheid. De helm is ook voorzien van een Mips-laag.

Een lichtgewicht aanpassingssysteem en een ergonomisch ontwerp van de precisieband bieden een uitstekende en flexibele pasvorm, en het beschikt ook over een nieuwe opbergplaats voor fietsbrillen, genaamd de “eye garage”, voor praktische opslag.

Product- en technische kenmerken

 • Structuur-geoptimaliseerde helm met precieze ventilatieopeningen en interne kanalen om de luchtinlaat en -afvoer te regelen bij zowel hoge als lage snelheden
 • Extreme koeling en ventilatie dankzij de openingen en innovatieve interne luchtstroomontwerp
 • Uniek ontwerp geoptimaliseerd met CFD-testen voor aerodynamische prestaties en minimale luchtturbulentie
 • Mips – rotatiebeschermingssysteem
 • Hoogwaardige EPS-voering met gerichte en geoptimaliseerde dichtheid voor een ideale balans tussen laag gewicht en bescherming bij een crash
 • Volledig omsloten unibody-schaalconstructie voor verhoogde veiligheid en helmintegriteit
 • Lichtgewicht maataanpassingssysteem voor een persoonlijke pasvorm
 • Gemakkelijk verstelbare precisiebanden verankerd aan de helmvoering voor extra comfort en veiligheid
 • TwICEme – NFC Digitaal Medisch ID-chip
 • Eye garage om je zonnebril veilig op zijn plaats te houden wanneer deze op de helm wordt geplaatst
 • Gebruikt door het EF Education First Pro Cycling Team
 • Argyle grafisch detail
 • Maten: Klein (50-56), Medium (54-59), Groot (56-61)
 • Gewicht: 230 g CE (maat M), 270 g CPSC en AS/NZS (maat M)

Beschikbaarheid
De Ventral Air zal vanaf eind juni 2023 verkrijgbaar zijn in winkels en online.

Prijs:
300,00 EUR

Certificering:
De Ventral Air Mips EF Education-EasyPost editie is verkrijgbaar met de CE-, CPSC- en AS/NZS 2063-certificering.

Klik hier voor meer informatie!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van