04-11-2021 - Nieuws, Wielrenblad

POC lanceert haar lichtste zonnebril ooit

De gloednieuwe fietszonnebril van POC, Elicit Clarity, is ontwikkeld voor de allerhoogste prestatieniveaus bij het allerlaagste gewicht. Met een opvallend lichte 23 gram vertegenwoordigen ze de lichtste zonnebril ooit die POC heeft geproduceerd.

De Elicit heeft een uniek truss-ontwerp langs de slapen, waardoor de perfecte balans tussen stijfheid en gewicht mogelijk is. Het ontwerp is gemaakt van bio gebaseerde materialen en zorgt ervoor dat de slapen stugheid en stijfheid behouden  rondom en dichter bij de lens, terwijl het zorgt voor meer flexibiliteit rond het hoofd en de oren, wat meer comfort en veiligheid biedt.

Gewicht is echter nog steeds slechts één aspect van de unieke aanpak van de Elicit. Ze bieden ongelooflijke niveaus van bescherming en dekking, die allemaal zijn onderworpen aan strenge tests, met name door professionele rijder Mitch Docker.

Met speciaal ontworpen klikscharnieren is het verwisselen van lenzen ongelooflijk eenvoudig en snel gedaan, waardoor rijders de lenzen in een kwestie van seconden kunnen verwisselen. Het frameloze ontwerp creëert ook een uniek gevoel van openheid en biedt toch alle voordelen van een verbeterde dekking.

Om een ​​illustratie te geven van de lichtgewicht benadering, in combinatie met POC’s lichtste helm, de Ventral Lite, zou het gecombineerde gewicht slechts 200 g zijn (ongeveer voor beide). Natuurlijk voor degenen die gericht zijn op gewicht en prestaties, is dat een aanzienlijke prestatiewinst.

POC Elicit – details
 • Uitzonderlijk lichtgewicht – 23 gram, een frameloos ontwerp en een truss-structuur op de slapen houden het gewicht laag.
 • bio-grilamid slapen – Lichtgewicht, sterk, duurzaam en gemaakt van grotendeels hernieuwbare bronnen.
 • Snap scharnieren – Snap-in scharnieren maken zeer snelle en gemakkelijke lenswissels mogelijk. De scharnieren zorgen er ook voor dat de slapen bij een val van de lens kunnen breken, waardoor schade wordt geminimaliseerd.
 • Verwisselbaar neusstuk – Er worden twee maten neusstuk meegeleverd, zodat elke gebruiker een comfortabele pasvorm kan vinden.
 • Clarity-lens – Lenzen met Clarity-technologie voor scherper zicht.
 • Gebogen lens – Een doorlopende, gebogen lens met afschuiningen aan de rand geeft een uitzonderlijke dekking en houdt het gewicht laag.
 • UV400 – Volledige UVA- en UVB-bescherming.
 • Ri-Pel™ – beschermt tegen vuil, water, zweet, zout, olie en stof en maakt de lenzen gemakkelijker schoon te houden.
 • Antikrasbehandeling – Houdt de lenzen vrij van vlekken die het gezichtsvermogen beïnvloeden.
 • Wordt geleverd met een extra heldere lens – verwissel lenzen voor het beste zicht in verschillende omstandigheden.
 • Inclusief een harde koffer en een zachte hoes.
 • Prijs – 239,-
Beschikbaarheid

In de lente van 2022 komt de POC Elicit uit in een variatie aan frame kleuren. (Hydrogen White, Uranium Black, Fluorescent Orange, Actinium Pink, Sapphire Purple and Lemon Calcite) en lenzen in de kleuren (gold silver, Define and clear)

Als je meer informatie wilt over de de nieuwe fietsbril van POC ga dan naar pocsport.com.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van