16-09-2022 - Nieuws, Wielrenblad

POC lanceert team AMANI editie helmen en brillen

POC en Team AMANI zijn er trots op een limited-edition collectie helmen en brillen uit te brengen. Ontworpen in samenwerking met het Team AMANI renners is het een collectie die zal bijdragen aan een betere toegang tot fietsen en racen in Oost-Afrika en op het internationale podium.

Het hele AMANI-team en de partners verwerken nog steeds het recente tragische verlies van teamcaptain Sule Kangangi, maar hebben besloten door te gaan met de release omdat de collectie een voortdurende inspiratie is voor degenen die het project willen steunen. De release is ook een eerbetoon aan Sule, die een belangrijk deel uitmaakte van het ontwerpproces en de collectie graag met de wereld wilde delen.

Mikel Delagrange, Team AMANI Manager: “Onze AMANI teamhelmen en brillen zijn heel speciaal en staan voor veel meer dan prestaties of bescherming. Samen met het team stond Sule aan de basis van het ontwerp dat werd gemaakt om het team consistentie te geven en toch elke rijder de mogelijkheid te bieden zijn nationale vlag te voeren. We rijden er al enige tijd in en zijn erg trots op waar ze voor staan. En nu zijn ze bovendien een verbinding met Sule die we met iedereen willen delen, want we weten dat hij dolblij zou zijn als hij zou zien dat ons team wordt gesteund en dat onze helmen en brillen overal ter wereld worden gebruikt.”

“We zijn ongelooflijk trots om Team AMANI te steunen. Zij belichamen een geest en een benadering van het fietsen die we allemaal zouden moeten omarmen. We weten dat niet alle kilometers gelijk zijn, maar kansen zouden dat wel moeten zijn, en we kunnen allemaal een rol spelen om te proberen het speelveld gelijk te maken. De recente tragische gebeurtenissen hebben ons allemaal een klap gegeven en het is ongelooflijk moeilijk voor alle betrokkenen, maar Sule zou ons vertellen dat ons werk om de barrières te doorbreken, het team te steunen en het project onder de aandacht te brengen nog maar net begonnen is en dat we niet moeten stoppen. En dat zullen we ook niet doen.” , voegt Jonas Sjögren, CEO van POC hinzu, toe.

De collectie van team AMANI

De collectie helmen en brillen is ontworpen in samenwerking met het team AMANI-rijders en heeft al deelgenomen aan verschillende evenementen dit seizoen, zoals de Migration Gravel Race. De helmen zijn er in verschillende kleuren en worden geleverd met stickers van de vlaggen van Kenia, Rwanda en Oeganda, de thuislanden van de AMANI-teamrijders.

POC en Team AMANI overwogen samen één kleur voor het team, maar beseften al snel dat één kleur niet de uniciteit, het karakter en de passie van de renners en het team zou overbrengen. Uiteindelijk werd de beslissing dus overgelaten aan de renners om hun favoriete kleur te kiezen, die dan verder gepersonaliseerd kon worden met hun nationale vlag. De teamlogo’s en het oranje binden de helmen als Team AMANI, maar elke helm is ontworpen om het individuele perspectief van elke renner over te brengen.

De keuze van de kleuren en ontwerpen voor de Aspire Clarity-brillen werd bepaald door het team, want elke rijder koos zijn eigen kleuren en wat het beste bij hem paste. Het eindresultaat is een collectie die samen met de rijders is gemaakt en een consistentie en diversiteit heeft die Team AMANI perfect samenvat.

De collectie bestaat uit Ventral Air-helmen en Aspire-brillen en is vanaf donderdag 15 september exclusief online verkrijgbaar op POCsports.com. Alle opbrengsten van de limited-edition collectie gaan naar de verdere ondersteuning van het AMANI project en team, om Oost-Afrikaanse rijders te ondersteunen en hen de kans te geven om te racen en de wereld hun talent te laten zien op een gelijk speelveld.


Product Details
Ventral Air MIPS Amani Ed

Beschikbare kleuren
Sulfiet Geel/Fluorescerend Oranje
Moldaniet Groen/Fluorescerend Oranje
Prismane Rood/Fluorescerend Oranje
Natrium Blauw/Fluorescerend Oranje
Uranium Zwart/Fluorescerend Oranje
Waterstof Wit/Fluorescerend Oranje

Maten S/M/L | Certificering CE zertifiziert | Prijs €260

Aspire Amani Ed

Beschikbare kleuren
Fluorescerend Oranje Transparant/Clarity Trail Zilver
Moldaniet groen/fluorescerend oranje/larity trail zilver
Natrium blauw/fluorescerend oranje/larity trail zilver
Prismane Rood/Fluorescerend Oranje/Glelijkheidspad Zilver
Sulfiet Geel/Fluorescerend Oranje/Narity Trail Zilver

Prijs €199

www.teamamani.com


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van