04-04-2022 - Mountainbiken, Nieuws

POC Oseus – Getest

In het kort: een minimale beschermer met een breed inzetbereik – POC Oseus

POC Oseus

Getest

‘Ohhh, deze zijn zacht! En dun. En soepel.’ Aldus onze redactrice tijdens het aantrekken van de nieuwste Poc-beschermers met de klinkende naam Oseus. Hoewel de beschermers er vrij minimaal uitzien, valt bij inspectie de hoge mate van afwerking en detaillering op.

De Oseus VPD-beschermers van Poc beloven veel: een lichte en flexibele bescherming voor zowel een rondje op de lokale trails als op World Cup downhill-circuits. De pads zijn extreem licht van gewicht en zijn sober zwart vormgegeven. Alle stiknaden zitten aan de binnenkant, waardoor het geheel er superstrak uitziet. Het model is een sok die je aantrekt zonder extra elastieken band. De band aan de bovenzijde is aan de binnenkant voorzien van siliconen, wat de beschermer op zijn plek moet houden, aan de onderkant zit enkel een strakke pijp, zonder siliconen. De VPD-bescherming, het soort dat zacht aanvoelt maar verhardt bij impact, is mooi voorgevormd en is dikker op de bovenkant dan op de zijkanten: daar waar de mogelijke impact het grootst is zit ook de meeste bescherming. Mooi: aan de zijkanten zit nu ook een laag VPD, iets wat op de andere modellen nog ontbrak. De achterzijde van de beschermer is van een dik soort lycra.

POC Oseus

Fitting

Aantrekken gaat eenvoudig en de beschermer voelt direct heel prettig aan. Zacht op de huid, geen frictie en de siliconen houden ‘m mooi op zijn plek. Het VPD moet kort opwarmen, maar beweegt tijdens het biken prima mee, zowel omhoog trappend als in de afdaling. Uiteraard worden de knieën wel warmer, maar gezien het dichte karakter valt het alles mee hoe warm het wordt. De siliconen doen hun werk en de Oseus blijven ook na een dagje rijden prima op hun plek.

Gelukkig voor onze review hebben we er ook een paar schuivers mee gemaakt waarbij het opvallend is hoe goed ze blijven zitten en hoeveel bescherming ze bieden, ondanks hun minimale uiterlijk.

+ Licht en flexibel  + Goede bescherming  + Blijven goed zitten

 Niet goedkoop
 Alleen aan en uit te trekken wanneer je geen schoenen draagt

Prijs: € 140,- (knie) € 120,- (elleboog)

Klik hier voor meer informatie over de POC elleboog en klik hier voor meer informatie over de knie.

Bekijk hier de website.


Up/Down magazine #1 2022 is uit, deze is te bestellen in de Soulwebshop! Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van