29-01-2016 - Skiën, Nieuws

POC wint twee ISPO awards voor skibescherming

De nieuwe 2016/2017 wintercollectie van POC valt goed in de smaak en dat is te merken! Twee artikelen uit deze nieuwe collectie zijn namelijk genomineerd voor de ISPO awards. De Spine VPD 2.0 Airbag is verkozen tot gouden winnaar en het POC layer systeem is gekozen tot categorie winnaar.

Stefan Ytterborn, CEO en oprichter van POC zegt over de Spine VPD 2.0 airbag: “We zijn vereerd om deze awards en de erkenning van ISPO ontvangen. Bij POC hebben we een duidelijke missie om zo goed als wij kunnen levens te redden en de gevolgen van ongevallen tijdens het sporten zo minimaal mogelijk te houden. Een aantal jaar lang hebben we de mogelijkheid gehad om de potentie van SMART bescherming, nieuwe technologieën en intelligenten systemen uit te testen.  Wij geloven dat de Spine VPD 2.0 Airbag een grote evolutie in de veiligheid van het skiën is.

Over de prijs voor het POC layer systeem verteld Ytterborn het volgende: “Het layer systeem wordt in eerste instantie specifiek ontwikkeld voor Alpine races. Of je nou een reuzenslalom of een downhill wilt gaan rijden, het laser systeem kan aangepast worden op de specifieke wensen van de consument. Verder zorgt het layer systeem er gelijk voor dat er een einde komt aan de noodzaak om verschillende racepakken te dragen tijdens verschillende disciplines.

Beide winnende producten zullen deel uitmaken van POC zijn productlijn voor de winter 2016/17 bij de ISPO beurs in München zijn. Andere nieuwe hoogtepunten van de nieuwe collectie zijn de Auric pro helm, die speciaal is ontwikkeld voor de toegewijde park rider. De combinatie van POC VPD 2.0 en een multi-effect EPP voering in de Auric Pro biedt bescherming tegen herhaalde lage tot gemiddelde energie effecten die vaak voorkomen tijdens trainingen, alsook tegen meer zichtbare crashes.

 van