12-10-2023 - Nieuws

POC’s nieuwe herfst/winter 23/24 fietscollectie

POC is stoked om de gloednieuwe herfst/winter 23/24 fietscollectie te onthullen, gericht op producten die de uitersten omarmen, bescherming verder verbeteren en het seizoen verlengen. Zodat we nog langer door kunnen blijven fietsen, ongeacht de omstandigheden!

Ontworpen om weg-, grind-, mountainbike- en stadsrijders de beste kleding te bieden voor extreme omstandigheden, bieden de innovaties in de collectie de prestaties en bescherming als bouwstenen voor rijders die het off-seizoen willen trotseren.

Harde natte omstandigheden of vrieskou kunnen als extreem worden ervaren, maar ze hoeven rijders niet te weerhouden om de elementen aan te gaan. Door op de juiste manier te laagjes, vooral met combinaties van lagen en met aandacht voor de intensiteit van de rit, kan de collectie rijders motiveren, de mogelijkheid bieden om de kou te beheersen, de warmte te verbeteren en nieuwe rijmogelijkheden te openen.”

Door te focussen op lagen en de uitdagingen die gemengde omstandigheden met zich meebrengen, zei Karin Johansson, Fabric R&D manager bij POC: “Niets overtreft de voldoening van het trotseren van de elementen tijdens een lange rit in natte, modderige en winderige omstandigheden. Of het nu gaat om mountainbiken of wielrennen, de simpele realiteit is dat met de juiste kleding en lagen we allemaal kou kunnen veranderen in warmte, droog kunnen blijven en nieuwe rijmogelijkheden kunnen ontdekken.”

Ontwikkeld om te beschermen met warmte en verbeterde zichtbaarheid, is de collectie gebaseerd op specifieke kleuren die opvallen in alle omstandigheden, om proactieve bescherming te ondersteunen en voort te bouwen op het principe dat de beste bescherming voortkomt uit het vermijden van ongevallen.


Buiten rijden tijdens de wintermaanden is uniek en biedt een bijzonder perspectief, maar vanwege tijd, trainingsdoeltreffendheid, focus, virtueel racen, en misschien zelfs een voorkeur voor rijden in warm weer, geven veel rijders nog steeds de voorkeur aan binnen rijden.

Ontworpen om het binnen rijden te verbeteren en prestaties te ondersteunen, beschikt de indoor collectie van POC over extreem ademende stoffen die zijn ontworpen voor de precieze binnenrijpositie en intensiteit. Bij de introductie van de collectie voegde Monica Lindstrom, Apparel Director bij POC, eraan toe: “Het lijkt misschien statisch van buitenaf, maar intense binnensessies zijn uniek en dynamisch en hebben zeer specifieke behoeften op het gebied van positie, gewicht en ademend vermogen, waar we rekening mee hebben gehouden in onze indoor collectie.”


Een essentieel element van het assortiment is de focus op dames-, heren- en jeugdstijlen. Allemaal met extreem ademende, rit-specifieke en versterkte producten die voldoen aan de behoeften van MTB, weg-, grind- en stadsrijders.

Seizoensgebonden kleuren Met een scala aan kleuren ondersteunt de collectie het doel van POC om voort te bouwen op bestaande kleuren en nieuwe collecties als een evolutie van het kleurenpalet. Deze aanpak bevordert een meer duurzame focus, waardoor rijders nieuwe en bestaande seizoenen en collecties kunnen combineren, zodat individuele stukken over meerdere seizoenen en jaren kunnen worden gebruikt.

Voor meer informatie kunt u hier terecht

 van