13-01-2016 - Snowboarden, Nieuws

Poederboards

Deze week is al een dikke laag sneeuw gevallen en er wordt nog meer verwacht. Zoek je nog een maatje om met je mee te gaan op poedertocht? Dit zijn de boards die zich uitstekend lenen voor een dikke laag verse sneeuw.

jones flagship

jones Flagship

Met de Flagship hadden we geen zin om op de piste te blijven, we voelden dat het board ontworpen is voor offpiste afdalingen, cliffdropjes en steile hellingen. Het board is verrassend wendbaar en rijdt daardoor vanzelf, het is een toegankelijk model voor iedereen die door wil groeien in het offpiste bereik. In hardpack moet je echter wel je beenspieren aanspannen, Lees het hele verslag hier.

salomon super eight

Salomon Super Eight

De Super Eight is ontworpen voor grote lijnen, steile couloirs en cliffjumps. De directional camber, dus lange neus, heeft tevens een goed drijf ermogen in de diepe poeder en rijdt ondanks zijn ietwat logge voorkomen heel relaxed. De kanten wissel is soepel, de radius staat op cruisestand en de doorgroeimogelijkheden zijn groot. We vonden het de freerideversie van de Sanchez. Lees hier het hele verslag.

burontoughcat

Burton Though Cat

De Though Cat geef je oneindig gas zonder controle te verliezen. Dit board zou ideaal zijn voor de wat zwaardere rijder die een flinke dosis power heeft. Maak je snel boards kapot? Deze voelt onverwoestbaar. Hoewel de kantenwissel niet heel snel is, rijdt de plank heel smooth dankzij de rockernose. Je duikt dan ook met gemak even de poeder in, maar hij straft je op de piste direct af als je even je focus verliest. Al met al een verrassend leuke nieuwkomer in de collectie van Burton. Lees hier het hele verslag.

Bekijk de hele snowboard test in Taste Nr. 1 2015 of bekijk hem hier.

 

 van