06-03-2015 - Snowboarden, Nieuws

Poederbaas Freeride Festival

Volgende week is het dan eindelijk zover, dan gaat het Poederbaas Freeride Festival van start in Goldeck, Oostenrijk. Tijdens dit event zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten tijdens het Freeride Festival.

Day of Shooting
Vorig seizoen reageerden de deelnemers van de Poederbaas Freeride Competition zo enthousiast op de organisatie, dat er dit jaar besloten is om het event nog completer te maken. Poederbaas doet regelmatig shooting trips met haar teamriders en steeds vaker kwam de vraag of er niet een professionele fotoshoot voor iedere freerider georganiseerd kon worden. Dit jaar zal de donderdag (12 maart) in het teken staan van de Day of Shooting in samenwerking met GoPro, waar de Poederbaas fotografen actieshots zullen maken van elke deelnemer. De beste shots zullen geplaatst worden in Taste snowboard magazine van komend seizoen.

Poederbaas_tekst1

Bergans Chill Out Slackline Competition
Aan het einde van elke dag komen de deelnemers en spectators samen in de Bergans Chill Out Area halverwege de dalafdaling. Daar wordt een gezellige sfeer gecreëerd, zal de fameuze Oostenrijkse après-ski centraal staan en kan elke liefhebber deelnemen aan een House of Hygge slackline competitie.

Wie wordt de ERU Kaaskop van 2015?
Net als vorig seizoen wordt er weer een speciale ‘ERU Prestige Kaasplank’ gebouwd. De rider die op deze kicker de vetste trick van de competition maakt, zal benoemd worden tot ERU Kaaskop van 2015 en naar huis gaan met de unieke ERU Freeride Helm.

Poederbaas_tekst2

Clinics
Op donderdag vinden er naast een professionele fotoshoot ook clinics plaats. Voor wie een leuke freeride clinic met wedstrijd tips wilt volgen is er de iSecurity Clinic met Irian van Helfteren, Nederlands eerste Freeride World Tour deelnemer. De kosten voor deze off piste clinic van 3 uur bedragen € 50,- per persoon, inschrijven kan hier.

Battle of the lowlands
Een wedstrijd in een wedstrijd, dat wordt de battle of the lowlands 2015. Tijdens de Poederbaas Freeride Competition zullen de scores van de beste 10 Nederlandse deelnemers vergeleken worden met de scores van de 10 beste Belgische deelnemers. Welk land vertegenwoordigt het beste freeride skiën en snowboarden? Welk land mag zich kampioen van de Lage Landen noemen?  Check hier de promo video!

[youtube id=”3jK6dSGz-uk”]

Kijk voor de laatste informatie over het Poederbaas Freeride Festival op de website.

 van