10-04-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Politie treft verdwaalde Guardini op snelweg: “Zocht snelste weg naar Roubaix”

Andrea Guardini haalde gisteren de finish van Parijs-Roubaix niet. Of toch niet via de kasseien. Een opmerkzame fan zag hem plots langs de autosnelweg fietsen. De Franse politie pikte de renner wat later op. “Nu heb ik een straf verhaal om na mijn carrière te vertellen”, reageerde de Italiaan.

Andrea Guardini (UAE) was na Parijs-Roubaix plots een van de gespreksonderwerpen. Niet omdat hij het zo goed gedaan had, wel omdat hij na zijn opgave de snelste weg naar de aankomst had genomen. “Ze hadden mij gezegd dat ik de kortste weg moest nemen en ik heb dat nogal letterlijk genomen. Ik zou er 40 minuten voor het peloton zijn en kon de kasseien vermijden.”

Zo belandde de Italiaan plots met zijn fiets op de Franse autosnelweg. “Gelukkig kwam de politie me oppikken. Ze namen mij met mijn fiets mee naar het politiebureau. Ze waren heel vriendelijk. We hebben uiteindelijk nog samen naar het einde van de wedstrijd gekeken.”

“Dit zal gelukkig niet op mijn strafblad komen. We hebben allemaal eens goed gelachen en nu heb ik een straf verhaal om te vertellen na mijn carrière.”

Bron / Beeld: Sporza / Twitter
Bekijk hieronder de beelden van een oplettende wielerfan, die de verdwaalde renner voorbij reed op de snelweg. Beeld door: @quintencouckuyt
 
Gelukkig was de Franse politie de kwaadste niet, de fiets van Guardini mocht mee in de politiebus. 
Guardini_Roubaix
 van