02-01-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Populariteit van strandraces stijgt in Europa

In Nederland en Vlaanderen zijn strandraces al jaren enorm populair en deze wedstrijden worden alsmaar aantrekkelijker voor het grote publiek. Om in te spelen op deze trend stond de laatste uitgave van Up/Down al in het teken van beachraces. Nu blijkt dat deze trend inmiddels ook overgewaaid is naar omringende landen als Frankrijk en Engeland.

In maart van dit jaar zal namelijk voor het eerst een strandrace in Engeland georganiseerd worden. The Battle on the Beach zal op 16 maart verreden worden in het Pembrey Country Park in het Britse Wales. In Nederland is het gebruikelijk om heen en terug over hetzelfde strand te rijden. In Wales is er gekozen voor een omloop van 8 kilometer, waar ook door de duinen gereden wordt. Er kan gestart worden in de open wedstrijdcategorie, bij de veteranen of in de funklasse. De inschrijving is gisteren geopend, dus ook jij kan bij deze primeur aan de start staan.

Behalve in Nederland, Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk, zijn er overigens ook al strandraces in Noord-Frankrijk georganiseerd. Afgelopen november werd daar voor zevende keer de cote opale verreden.

 van