19-02-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Porsche op twee wielen

Porsche is synoniem voor dynamiek, performance en rijplezier – eigenschappen die van toepassing zijn op zowel twee- als vierwielers. Porsche breidt zijn Driver’s Selection-aanbod verder uit met een reeks nieuwe fietsen die vanaf maart te koop zijn voor de consument. De Porsche Bike RX, Porsche Bike RS en Porsche Bike maken indruk door het gebruik van innovatieve materialen. Het ontwerp is bovendien typisch Porsche: de frames van de nieuwe Porsche Bikes doen denken aan het silhouet van de iconische sportauto’s die in Zuffenhausen worden gebouwd.

De nieuwe Porsche Bike RX is de ideale tweewieler voor onverharde paden. Hij is uitgerust met twintig versnellingen van Shimano en 27,5-inchwielen. Het hoogwaardige, carbon frame van deze mountainbike combineert een ultralaag gewicht met toonaangevende dempende eigenschappen en garandeert grenzeloos rijplezier in de vrije natuur. De voorvork met DT Swiss-luchtvering en hydraulische schijfremmen van het gerenommeerde Duitse merk Magura zorgen voor optimale controle in alle omstandigheden.

De Porsche Bike RS is eveneens voorzien van een hoogwaardig full carbon frame met ergonomisch ontworpen onderdelen, waardoor het totaalgewicht uitkomt op slechts negen kilogram. Met twintig versnellingen is deze tweewieler ideaal voor sportieve fietstochten in stedelijk gebied en voor langere ritten. Met de speciale XTR-onderdelen van Shimano en de ultralichte remmen van Magura zijn berijders verzekerd van pure exclusiviteit, zelfs zónder achtcilindermotor.

 

Porsche_Bike_S_02_galleryPorsche_Bike_RS_02_gallery

 

 

 

 

 

 

 

De Porsche Bike is uitgerust met een Shimano Alfina-achtversnellingsnaaf voor optimaal schakelgemak. Een speciale, slijtvaste getande riem drijft het achterwiel aan zonder enig geluid te produceren. Dankzij de MT26-schrijfremmen van Magura is optimale veiligheid standaard. De Porsche Bike is dan ook de ideale metgezel in de stedelijke jungle.

Nog een opvallende eigenschap van de Porsche Bikes is het speciale anti-diefstal label, verborgen onder de lak van het frame. Het label bevat een unieke code en is bedoeld om dieven af te schrikken. In geval van diefstal kan de code online worden ingevoerd om de fiets als gestolen op te geven. De Porsche Bike kan door iedereen worden gecontroleerd op diefstal door de code te scannen met behulp van een iPhone-app en een QR-code. De kans dat een gestolen Porsche Bike wordt doorverkocht, is daardoor aanzienlijk kleiner.

De Porsche Bikes komen in maart op de markt en zijn beschikbaar in drie framematen (S, M en L). Uitgebreide productinformatie en andere producten uit de Porsche Driver’s Selection zijn te vinden in de Nederlandse Porsche Centra en via deze website

 van