18-06-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Posterserie: Klassieke Beklimmingen

Wekelijks fietsen velen van ons in de kou hun trainingsrondjes op een platte pannenkoek, terwijl we dromen van schijnbaar onbedwingbare cols in het hooggebergte. Plannen worden gesmeed en het hart klopt sneller als we denken aan de inspanningen die ons daar te wachten staan. In het kielzog van de profs bedwingen we in het seizoen zowel beroemde als obscure beklimmingen om onze grenzen te ontdekken of te verleggen. 

Met Klassieke Beklimmingen verbeeldt Menno Anker karakteristieke beklimmingen en zijn eigen herinneringen aan het meter voor meter overwinnen van de zwaartekracht. Menno is een grafisch ontwerper met een grote passie voor het wielrennen. Al zijn creaties zijn terug te vinden in onze webshop, hier kun je een exemplaar bestellen. In eerdere uitgaven van Wielrenblad was er overigens al aandacht voor de posterserie ‘Vallende Sterren’.

Paterberg

Nu de lente komt, doemen de eerste bergjes traditiegetrouw op in België, bij de Ronde van Vlaanderen. De Paterberg is kort maar stijl. Qua hoogteverschil niet veel meer dan het hoogste duin bij Schoorl en de Amerongse Berg op de Utrechtse Heuvelrug. Maar als je stuiterend over de kasseien en geplaagd door wind en regen het stukje van 20% hebt bedwongen en geniet van het uitzicht over Vlaanderen weet je dat je te maken hebt gehad met een puist van internationale allure. Hier worden fietscarrières gemaakt of gebroken. Deze poster was eerder al te zien in Wielrenblad #1 en te bestellen in de webshop.

PaterbergBeklimming Stelvio 

48 Bochten zigzaggen naar de top van de Stelvio. De klim is gelijkmatig en lang. Je zoekt een goede cadans en je klimt steeds wat hoger. Nog een bocht, en nog één. De tel raak je kwijt maar in het juiste ritme raak je in een trance en wordt alles teruggebracht tot slechts een paar elementen: de bochten, de top, de sneeuw, de lucht. Deze poster was eerder al te zien in Wielrenblad #2 en ook deze kun je natuurlijk bestellen in de webshop.

Stelvio

Bestel je eigen poster

Wil je zelf een exemplaar aan de muur hebben, dan kun je deze bestellen via onze webshop.De prijs voor een 50 x 70 centimeter zeefdruk op 250 grams houtvrij offset papier is € 35,- en voor een 30 x 40 centimeter hoogwaardige print op 250 grams houtvrij offset papier met persoonlijke prestatievermelding € 20,-. Beide inclusief verzendkosten.

 van