20-04-2011 - Windsurfen, Nieuws

Premier Schotte opent IFCA

Afgelopen zaterdag werd bij Wet and Wild de IFCA Slalom World Championship officieel gepresenteerd door de Curacao Challenge, dat van 19 tot 24 april 2011 wordt gehouden op de Sint Jorisbaai. Een groep windsurfers surften van Caracasbaai naar Seaquarium Beach waarna bij aankomst de sponsoren en pers uitleg kregen over wat er gaat gebeuren tijdens het evenement.

De Curacao Challenge is 3 jaar geleden gestart met als doel Curaçao weer op de kaart te zetten als windsurfbestemming en lokale talenten de kans te geven zich op een internationaal podium te bewijzen. Dit jaar komen er deelnemers uit onder andere Frankrijk, Polen, Italië, Verenigde Staten en natuurlijk de Caribbean. Ook de internationale pers heeft het evenement al opgepakt, wat zorgt voor veel extra aandacht voor Curaçao en het windsurfen.

Dit jaar vindt het evenement plaats op de Sint Jorisbaai. Deze locatie heeft de beste condities voor een WK Slalom windsurfen: goede wind, weinig boten, veiligheid, ruimte en een prachtige omgeving. Om het evenement tot een succes te maken is de organisatie zich ervan bewust dat er een groot publiek naar Sint Joris moet komen. Het uitgangspunt is dat het een evenement wordt voor de hele familie. Dit betekent onder andere dat er een Surf Town komt met daar omheen veel leuke activiteiten voor jong en oud, die plaatsvinden in en rondom het water.

Het bedrijfsleven op Curaçao is het niet ontgaan dat er een heus WK komt op Curaçao. Insel Air is de nieuwe hoofdsponsor naast Albert Heijn, die al vanaf de eerste editie trouw het evenement steunt. Om het evenement dit jaar nog groter te maken hebben we de hulp van heel Curaçao nodig. ‘Spread the word’, was de oproep van General Manager van Albert Heijn, Rens Mulder aan het aanwezige publiek.

De inschrijvingen zijn inmiddels van start gegaan. Dit kan online op www.curacaochallenge.com. Het wereldkampioenschap wordt gehouden voor de volgende slalom categorieën: onder 20 jaar, onder 17 jaar, onder 15 jaar, onder 13 jaar, vrouwen boven 30 jaar, mannen boven 35 jaar. Los hiervan wordt er nog een Rookie Challenge georganiseerd en is er een Sports-klasse.

 

 van